Remi slovenskih tekmecev, v soboto bo dovolj točka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V "slovenski" skupini A so se Srbi in Italijani razšli z remijem (1:1).
Oglej si celoten članek

Tudi druga tekma v "slovenski" skupini A evropskega prvenstva v futsalu se je končala brez zmagovalca. Srbija je na uvodni tekmi remizirala s Slovenijo, danes pa še z Italijo.

Končni vrstni red skupine bo tako znan v soboto, ko bosta igrali še Slovenija in Italija. Tekma se bo začela ob 20.45.

Vse tekme evropskega prvenstva v futsalu si lahko ogledate na programih SportKluba (SK).

Prvi nevarni strel je v tretji minuti sprožil Gabriel Lima, toda Miodrag Aksentijević je bil na pravem mestu, tako kot na drugi strani Stefano Mammarella po strelu Marka Perića v isti minuti. Alex Merlim je v peti minuti streljal v Aksentijevića. Srbija je v osmi minuti prišla do lepe priložnosti, ko je Stefan Rakić z bližine žogo poslal v zunanji del gola. V 11. minuti je Massimo De Luca udaril močno, a naravnost v roke srbskega vratarja. Minuto kasneje je Mladen Kocić žogo poslal v okvir gola, v 13. minuti pa je Fabricio Calderolli iz protinapada lepo zaključil, a je eden od srbskih igralcev žogo izbil v kot. Pet minut pred koncem polčasa je Italija znova udarila preko Marca Ercolessija, z obrambo se je izkazal Aksentijević, še bližje je bil minuto kasneje Dragan Tomić, ki je žogo poslal za las mimo desnega zgornjega kota italijanskega gola. Na drugi strani je Merlim nastreljal srbskega čuvaja gola. V izdihljajih prvega polčasa bi lahko Italijo v vodstvo popeljal Sergio Romano, a je bil ob strelu premalo zbran.

EP v futsalu Kazahstanci s petardo v četrtfinale

V 22. minuti je Lima prvič v drugem polčasu na preizkušnjo postavil Aksentijevića, ki je bil zanesljiv. Tomić je v 23. minuti za las streljal mimo vratnice italijanskega gola. Zatem je Merlim po preigravanju prišel do strela, žogo je poslal v Aksentijevića, srbski vratar se je nato izkazal še nekaj sekund kasneje po strelu Ercolessija. V 25. minuti je znova udaril Merlim, meril natančno, toda Aksentijević se je izkazal z lepo obrambo. Tako kot tudi nekaj trenutkov kasneje, ko je ustavil močan strel Calderollija. Aksentijević se je spreminjal v zvezdo večera, saj je v 26. minuti ubranil dve lepi italijanski priložnosti. V 30. minuti pa je le padel prvi gol, na veselje številnih srbskih navijačev v italijanski gol. Kocić je udaril s prostega strela, Mammarella je njegov poizkus odbil, do žoge pa je prišel Tomić in jo poslal v gol. Srbsko veselje ni trajalo dolgo, saj je že v 32. minuti De Luca med nogami Aksentijevića izenačil na 1:1. V 33. minuti je Mammarella ubranil strel Slobodanu Rajčeviću, isti igralec pa je dve sekundi kasneje streljal še čez gol. Do konca tekme je žogo več časa v svoji posesti imela Italija, a je Srbija dovolj dobro stala na igrišču, da njena točka ni bila ogrožena.

Video Neverjetna poteza portugalskega čarovnika v Stožicah

"Najprej bi rad čestital igralcem za izjemno tekmo. Spoštovali so vse, kar smo se dogovorili v slačilnici. Čestitke tudi Italiji. Bila je težka tekma, ampak tudi poštena. Opravili smo svoje delo, zdaj čakamo na sobotno tekmo Slovenija - Italija. Verjamem, da se bomo uvrstili v izločilne boje," je po tekmi dejal selektor Srbije Goran Ivančić.

"Tekma je bila zelo težka. Vedeli smo, da bo tako. Nismo imeli veliko prostora za igro, obramba nasprotnika je bila zelo nizka. Na takšnem prostoru je težko igrati. Moji igralci so bili zelo dobri, tekmecem niso dovolili veliko protinapadov. Vratar Srbije je bilo zelo dober," je svoje videnje tekme podal italijanski selektor Roberto Menichelli.

EP v futsalu (skupina A), 2. kolo:

Srbija - Italija 1:1 (0:0)
Tomić 30.; De Luca 32.

LESTVICA:
1. Srbija 2 točki (+1)
2. Slovenija 1
3. Italija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.