Renault: Newey laže

Foto: EPA
Foto: EPA
Cyril Abiteboul, šef Renaulta v F1, se je odzval na obtožbe Adriana Neweyja in legendarnega inženirja postavil na laž.
Oglej si celoten članek

Red Bull je dirko za VN Avstralije končal s krogom zaostanka za zmagovalcem Lewisom Hamiltonom, kar je sprožilo polemike o tem, ali bi morala Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) prekiniti prevlado Mercedesa in poskrbeti za izenačitev ''bojne opreme''.
Foto: EPA Cyril Abiteboul Avstrijski velikan, ki najglasneje lobira za spremembo pravilnika o razvoju motorja, se je po dirki v Melbournu izgovoril na Renaultov motor. ''Razočarani smo, ker smo se znašli v položaju z motorjem, ki je daleč zadaj, se kvari na vse mogoče načine in nima luči na koncu tunela,'' je takrat dejal inženir Red Bulla Adrian Newey. Abiteboul mu ni ostal dolžan. ''Težko je, če imaš partnerja, ki laže,'' je komentiral Francoz in dodal: ''Adrian je karizmatičen mož in inženir brez primere, a celo življenje že kritizira proizvajalce motorjev.''

Pri Renaultu so prepričani, da zaostanek ni samo posledica Mercedesove superiorne pogonske enote, temveč del odgovornosti nosijo tudi v taboru štirikratnih konstruktorskih prvakov. ''Poleg naših težav Red Bullu nevšečnosti povzroča tudi šasija, kar nam zagotovo ni v pomoč. Zadnji del dirkalnik je nestabilen. Kombinacija obeh težav je poskrbela, da je dirkalnik težko vodljiv,'' je sklenil Abiteboul.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.