"Reprezentančno slovo moja najboljša odločitev"

Foto: Twitter goran dragić
Lani ob istem času je bil Goran Dragić fizično in psihično na tleh, čeprav se NBA sezona sploh še ni začela. Letos je zgodba povsem drugačna.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik košarkarske ekipe Miami Heat Goran Dragić je pred dobrim letom Slovenijo popeljal do zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu 2017. Kapetan je v izpolnitev reprezentančnih sanj vložil ogromno fizičnega in psihičnega napora ter posledično žrtvoval dobršen del priprav pred sezono severnoameriške lige.

"Zgodilo se je le preveč reči v zelo kratkem času. Pritisk, čustva, zmagoslavje ... Zadnja dva meseca sta bila čustveno zelo težka," je lanskega oktobra pripovedoval ameriškim novinarjem, potem ko je z vročico odigral dve pripravljalni tekmi, nato pa štiri izpustil.

Dragićeva reprezentančna usoda je po največjem uspehu slovenskega ekipnega športa nekaj časa visela v zraku. Čeprav je sam večkrat namignil, da bi se ob pravem spletu okoliščin lahko vrnil, se je na koncu odločil za slovo.

Poleti ni veliko igral, zdaj pa upa, da se mu bo to na dolgi rok obrestovalo. "Počutim se izjemno, res odlično. Slovo od reprezentance je bila ena najboljših odločitev, kar sem jih sprejel. Poln sem energije in veselim se nove sezone. Proti koncu sezone sem bil običajno povsem izmučen. Občutek imam, da bo letos povsem drugačna zgodba," je optimističen slovenski košarkar, ki je z 32 leti tretji najstarejši košarkar Miamija. Več pomladi štejeta le 36-letni Dwayne Wade in še dve leti starejši Udonis Haslem. "Tolpa je še vedno skupaj. Zelo me veseli, da bom delo Dwaynovega zadnjega plesa," je dodal.

Dragić bo letos igral že svojo 11. sezono v ligi NBA. Doslej je branil barve Phoenix Suns (2008-2011, 2012-2015), Houston Rockets (2010-2012) in Miami Heat (2015-....).

Nekdanji kapetan Slovenije je imel v zaključku lanske sezone težave s tendinitisom desnega kolena. Kljub temu je stisnil zobe in na petih tekmah končnice, kjer je morala njegova ekipa v prvem krogu z 1:4 priznati premoč Philadelphii 76ers, prispeval 18,6 točke na srečanje.

Fizične tegobe so pestile tudi številne soigralce. Josh Richardson je imel težave z ramo, Hasan Whiteside s kolenom, James Johnson s kilo, Tyler Johnson pa s palcem. "Verjamem, da bo letos bolje," je o zdravstvenem stanju ekipe povedal Dragić.

Dobršen del poletja je preživel v domovini, v Miami pa se je vrnil pred približno mesecem dni. Nekateri slovenski ljubitelji košarke niso najbolje sprejeli njegove odločitve za slovo od reprezetančne košarke, še zlasti v luči neuspeha čete Rada Trifunovića v kvalifikacijah za nastop na SP 2019. "To je bila prava odločitev zame," vztraja Dragić.

Vročica se na letošnjem draftu ni okrepila z nobenim košarkarjem, saj še vedno plačuje "davek" iz leta 2015, ko se je Dragić iz Phoenixa preselil v Miami. Poleg kopice igralcev sta bila takrat v paket vključena še dva izbora v prvem krogu drafta lige NBA. Prvega so sonca unovčila letos, drugega nameravajo leta 2021. Cena za Slovenca je bila precej zasoljena, a v Miamiju nimajo pripomb. "Raje imam Gorana Dragića kot pa dva izbora," je poudaril predsednik kluba Pat Riley.

Foto: EPA pat riley

Dragićev cilj za prihajajočo sezono je preprost: postati še boljši! "Želim si igrati na najvišjem nivoju, kolikor dolgo bo to mogoče. Moj cilj je, da odigram boljšo sezono kot lani," je sklenil nekdanji slovenski reprezentant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:13 25. September 2018.

    Google zdaj vsakih štiri dni plača 4368 EUR do 5285 EUR za delo na spletu od doma. Sem se pridružil …

  • 14:57 25. September 2018.

    Fantje so nam dali najlepse darilo lansko leto in prav je da vnovcijo vsi. Glede tega, koliko so dolzni sloveniji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.