Reprezentant BiH v Novem mestu

Foto: Profimedia Adin Vrabac
Okrepitev pod košem.
Oglej si celoten članek

Košarkarska ekipa Krka iz Novega mesta je danes sporočila, da bo v prihodnji sezoni zanjo igral 26-letni in 205 cm visoki reprezentant Bosne in Hercegovine Adin Vrabac.

"Prihod v Novo mesto je korak naprej v moji karieri. V veselje mi je, ker se bom predstavil v močnejši ligi, kot sem igral v zadnjih dveh sezonah, in bil v službi ekipe ter čim bolj pomagal, da bi Krka dosegla najboljše možne rezultate. Navijačem lahko obljubim, da bom na vsaki tekmi prispeval svoj maksimum v vsaki minuti, ki jo bom preživel na parketu," je ob prihodu v dolenjsko prestolnico dejal Sarajevčan.

Vrabac je športno pot začel v klubu OKK Spars, kjer je v sezoni 2013/2014 zaigral tudi v članski ligi. Leto kasneje se je prvič preizkusil na tujem, odšel je v nemški Trier. Sledili sta dve leti v beograjskem Partizanu.

Sezono 2017/2018 je začel v španskem klubu Iberostar Tenerife, s katerim je leta 2017 osvojil interkontinentalni pokal Fibe. V nadaljevanju sezone 2017/2018 je bil član nemškega kluba Hamburg Towers. Med letoma 2018 in 2020 je igral v matični sredini OKK Spars, s katerim se je letos veselil tudi pokalnega prvaka Bosne in Hercegovine. To je bil sploh prvi članski naslov za sarajevski OKK Spars, Vrabac je k uspehu v finalu proti Igokei prispeval 15 točk.

V lanski sezoni je s Sparsi igral tudi v ligi Aba 2, kjer je v dobrih 30 minutah beležil po 14 točk, 5,5 skoka, tri podaje in 1,3 pridobljeno žogo na tekmo.

"V veselje in zadovoljstvo nam je, ker smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje z Adinom Vrabcem. Je uspešen in pomemben reprezentant Bosne in Hercegovine. Prepričani smo, da bo v našo ekipo prinesel energijo in borbenost na obeh straneh igrišča, tako v obrambi kot v napadu," je o novem članu Krke dejal direktor kluba Jure Balažić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.