Reprezentanti se predstavijo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Dejan Mijović Samir, jasmin handanović Foto: Žurnal24 Selektorja – Tone Tiselj (levo) in Matjaž Kek. (Foto: Dejan Mijović) Foto: Žurnal24
Slovenska nogometna reprezentanca se je pred odhodom na glavni del priprav v Brunico v petek na Brdu pri Kranju predstavila javnosti. "Obljubljali ne bomo ničesar, a zanesite se na nas," je dejal Kek.
Oglej si celoten članek

Na Brdu pri Kranju se je v petek predstavila slovenska nogometna reprezentanca, ki jo prihodnji mesec čaka nastop na nogometnem svetovnem prvenstvu. Na krajši prireditvi je bil v ospredju nogomet, posebno srečo pa naj bi nogometašem prinesla tudi podkev Lipicanca, ki jim jo je izročil direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf.

V Kongresnem centru na Brdu, ki je bil premajhen za več kot 500 povabljenih ter številne druge predstavnike medijev in sponzorjev, se je predstavilo 25 nogometašev, ki so še na seznamu selektorja Matjaža Keka. Manjkal je le Rene Krhin, ta je v petek praznoval 20. rojstni dan, s čimer je ekipa ostala še brez zadnjega najstnika. Krhin čaka na morebitno priložnost v sobotnem finalu Lige prvakov v Madridu med svojim milanskim Interjem in Bayernom iz Münchna.

Ni skrivnost, da je skupna slovenska želja preboj v drugi krog prvenstva. Kek tega na prireditvi sicer ni napovedal, a vseeno ni skrival optimizma. "V imenu reprezentance vsem hvala za pozitivno energijo. Mi bomo v JAR svoje naredili. Obljubljali ne bomo ničesar, a zanesite se na nas," je na prireditvi dejal Kek.

Reprezentanco je prvenstvo pospremila tudi glasbena skupina Siddharta, ki je na prireditvi odigrala slovensko nogometno himno Dviga Slovenija zastave. Ta je dodobra ogrela dvorano, nogometaši pa so, kot se za himno spodobi, ob svoji pesmi vstali in spravili na noge vse prisotne.

Nogometašem je srečno pot zaželela tudi miss Slovenije 2009 Tina Petelin, ki jo v Južnoafriški republiki letos čaka izbor za miss sveta. Sicer pa je večer za akterje slovenske nogometne zgodbe minil delovno, predvsem v druženju z novinarji, pa tudi sponzorji, nekaterimi navijači ter nogometnimi in drugimi športnimi delavci.

Reprezentanca je v petek sicer pod Pohorjem končala prvi del priprav na bližnje SP. Kek se je po uvodnem delu skupnih priprav odločil, da seznam s 30 skrči na 26 igralcev; doma bodo ostali Jan Koprivec, Aleksander Rajčevič, Dare Vršič in Miran Burgič. Že v nedeljo se nogometaši odpravljajo na drugi del priprav v Brunico.

Seznam 26 igralcev selektorja Matjaža Keka:

Vratarji: Samir Handanović (Udinese), Jasmin Handanović (Mantova), Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam)

Branilci: Bojan Jokić (Chievo), Marko Šuler (Gent), Boštjan Cesar (Grenoble), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva), Matej Mavrič-Rožič (Koblenz), Dejan Kelhar (Cercle Brugge), Elvedin Džinić (Maribor), Mišo Brečko (Köln), Suad Fileković (Maribor)

Vezisti: Andraž Kirm (Wisla Krakov), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Inter), Mirnes Šišić (Giannina), Darjan Matić (Rapid Bucharest), Dalibor Stevanović (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljević (Larisa), Valter Birsa (Auxerre)

Napadalci: Milivoje Novaković (Köln), Zlatko Dedić (Bochum), Zlatan Ljubijankić (Gent), Nejc Pečnik (Nacional Funchal), Tim Matavž (Groningen)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.