Resne poškodbe na Vuelti

Foto: EPA
Foto: EPA
Po padcih v 8. etapi letošnje Vuelte sta jo najslabše odnesla Kris Boeckmans, ki je v umetni komi s poškodbami obraza ter pljuč in Tejay van Garderen, ki si je zlomil ključnico.
Oglej si celoten članek

Belgijski sprinter Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) si je 50 kilometrov pred ciljem etape na popolnoma ravninskem delu privoščil osvežitev iz svojega bidona. Pozornost mu je popustila in zapeljal je v veliko luknjo sredi ceste ter zelo grdo padel pri visoki hitrosti. Osemindvajsetletnik je bil nato z resnimi poškodbami obraza, pretresom možganov, zlomljenimi rebri ter predrtim pljučnim krilom prepeljan v bolnišnico v Murcii. Pričakuje se, da bo tam v umetni komi počival nekaj naslednjih dni.

Dogodek je močno prizadel njegovega moštvenega kolega Thomasa de Gendta. "Nisem hotel pustiti Boeckija za seboj, dokler nisem videl, da je ponovno pri zavesti. Jokal sem se kot otrok, ko sem ga videl ležati negibno na tleh," je zapisal na twitterju.

 

Boeckmansova nesreča je povzročila verižno trčenje, v katerem so najbolj nastradali Daniel Martin (Cannondale – Garmin), Nacer Bouhanni (Cofidis) ter Tejay van Garderen (BMC), ki so bili prisiljeni odstopiti. Prav slednji pa jo je izmed omenjene trojice najbolj skupil. Že po samem padcu se je namreč držal za ramo in takoj so se pojavili sumi o zlomu ključnice. Prepeljan je bil v bolnišnico v Murcii, kjer so preiskave potrdile, da si je Američan resnično zlomil ključnico ter s tem tudi verjetno končal letošnjo sezono.

V etapi jo je skupil tudi Peter Sagan, ki ga je zbil eden od motoristov. Slovak je bil med največjimi favoriti za etapno zmago, po padcu pa so mnogi občutili njegovo jezo. Izjemni sprinter je prav tako odstopil in ne bo začel današnje etape. Pri padcu ter trčenju z motorjem je kolesar namreč utrpel več poškodb in precej hude opekline na levi strani telesa, od stegna do gležnja, oskrbeti pa so mu morali tudi grdo ureznino na levi roki.

"Žal je bil eden od naših vodilnih kolesarjev prisiljen odstopiti, ker bi nadaljevanje dirke lahko zanj pomenilo resno zdravstveno tveganje. Sagan se bo nemudoma odpravil domov, kjer se bo lahko v celo pozdravil in okreval," so sporočili iz Slovakove ekipe. V Tinkoff-Saxo so napovedali, da bodo resno razmislili o vložitvi pravnih sredstev proti odgovornim za neprevidno in drzno vožnjo motorista.

Med tistimi, ki se danes niso pojavili na startu, je bil zaradi bolečin v zapestju tudi zmagovalec včerajšnje nesrečne preizkušnje Jasper Stuyven.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:56 30. Avgust 2015.

    Tale dirka , ne gledam je stalno , ampak samo občasno , bi morala biti prekinjena in ustavljena , ter …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.