Resnica o izvoru Ronaldove številčne družine

Foto: Instagram
Nogometni superzvezdnik na družbenih omrežjih pogosto razkazuje svojo družinsko idilo.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo je eden najbolj priljubljenih in najbogatejših športnih zvezdnikov na svetu. Superzvezdnik madridskega Reala se ponaša z največjim številom oboževalcev na spletnih družbenih omrežjih - na Instagramu mu sledi 128 milijonov ljudi, na Twitterju 73,5 milijona na Facebooku pa 122 milijonov.

Ronaldo ni samo športnik, temveč globalna blagovna znamka. Njegovo življenje je vseskozi pod drobnogledom svetovne javnosti. Z oboževalci pogosto deli tudi utrinke iz zasebnega življenja, katero je še zlasti zaradi neznanih podrobnosti o izvoru treh od njegovih štirih otrok vselej predmet špekulacij.

Velika družina

Ronaldo je prvič postal oče pri 25 letih, ko mu je neznana nadomestna mati rodila sina Cristianinha. Lani je postal oče dvojčkov Eve in Matea, nekaj mesecev kasneje pa sta s partnerko Georgino Rodriguez povila še hči.

Identite nadomestnih mater ostajajo skrbno varovana skrivnost, znano je le, da so se v zameno za zajeten kupček denarja odpovedale vsem pravicam in da ima Ronaldo nad otroki popolno skrbništvo. 

Britanski mediji so nedavno izbrskali, da naj bi se dvojčka rodila na kliniki v kalifornijski La Mesi v bližini meje z Mehiko, kjer naj bi se, sodeč po javno dostopni dokumentaciji, pred osmimi leti rodil tudi Cristianinho, čeprav je Ronaldova mama takrat trdila, da je otroka prinesla s Floride.

Kalifornijo izbral z razlogom

Nadomestno materinstvo je v zadnjih letih postalo več milijard evrov vredna industrija. Ronaldo se je za Kalifornijo odločil zaradi ugodne zakonodaje, ki omogoča, da starši postanejo tudi samski ljudje oziroma pari katerikoli spolnih orientacij, medtem ko je na Portugalskem to prepovedano z zakonom.

Podrobnosti dotičnega primera je za britanske medije razkrila predstavnica ene od agencij za nadomestno materinstvo, odvetnica Stephanie Caballero, ki je prepričana, da je Portugalec biološki oče vseh svojih otrok, ob tem pa predpostavlja, da otroci prihajajo iz serije zamrznjenih zarodkov. Agencije namreč oplodijo več jajčec naenkrat in jih nato zamrznjejo, če bi se klient v prihodnosti odločil, da želi še povečati svojo družino. 

Po njenih navedbah je moral napadalec Reala najprej izbrati eno od številnih klinik v Kaliforniji, kjer je za dvojčka plačal 150.000 evrov, od tega gre 40.000 evrov nadomestni materi. Nato je posebej izbral darovalko jajčec, kateri pripada znesek v višini 7000 evrov. 

Superzvezdnik, ki je javno izrazil željo, da bi otroci podedovali njegove nogometne gene, naj bi si izbral športen tip ženske z južnoameriškim poreklom. 

Ključnega pomena je, da otroka ne donosi ista ženska, kot daruje jajčeca, kar bi pojasnilo izjavo Ronaldove sestre Katie, da imata dvojčka dve materi. S takšnim protokolom, ki temelji na popolni diskretnosti, naj bi preprečili vzpostavitev prevelike čustvene vezi med materjo in otrokom. Ženske, ki so darovale jajčeca, in ženske, ki so nato donosile otroka, niti ne vedo, kjer so ti otroci pristali.

Travmatično otroštvo

Ronaldo je bil zaradi izvora svojih otrok tarča kritik v svoji domovini, kjer je njegovo početje javno obsodil celo eden od lokalnih duhovnikov. Nekdanji prijatelji in sosedi iz rodne Madeire so namignili, da so njegove odločitve povezane s travmami iz otroštva.

Odraščal je v hudi revščini, njegov oče je bil alkoholik. Mama je v strahu, da ne bo mogla skrbeti za še enega otroka, spila domač pripravek za splav, vendar je trdoživi Ronaldo vseeno privekal na svet. Prav tako si dolgo ni mogla odpustiti, da je sina pri 12 letih poslala v Lizbono, kjer je stopil na pot profesionalnega nogometaša. 

Ronaldo želi svojim otrokom zagotoviti otroštvo, ki ga sam ni imel, zato ne bo dopustil, da bi karkoli zmotilo njegovo družinsko idilo. Šušlja se celo, da se je za nadomestno mater odločil zaradi lastne narciosoidnosti, saj želi biti edini starš svojim otrokom, nekateri pa mu očitajo, da je prikriti homoseksualec.

Prave razloge pozna samo on, vendar jih za zdaj ni pripravljen deliti z javnostjo.

Good morning ☀️ ☀️ ☀️ ☀️

6.5m Likes, 43.3k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "Good morning ☀️ ☀️ ☀️ ☀️"

❤️❤️❤️

6.5m Likes, 35.1k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "❤️❤️❤️"

Estou PRESO a estes bebés lindos ahahahah ❤️❤️❤️

6m Likes, 43k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "Estou PRESO a estes bebés lindos ahahahah ❤️❤️❤️"

❤️❤️❤️

5.4m Likes, 22.9k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "❤️❤️❤️"

Os meus bebés Eva e Mateo cumprem hoje o seu primeiro aniversário! Parabéns meus queridos filhos!👏🏽🎂😘😘

5.6m Likes, 33.1k Comments - Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Instagram: "Os meus bebés Eva e Mateo cumprem hoje o seu primeiro aniversário! Parabéns meus queridos..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:35 9. Junij 2018.

    Grd primer, da trgovina z otroki obstaja in se propagira nakup otrok.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.