Revolucija: prvi evropski sodnik v NHL

Foto: Žurnal24 Marcus Vinnerborg v elementu. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tri tekme in tri domače zmage je sinoči ponudila liga NHL. Poleg tega pa še debi prvega evropskega sodnika v ligi NHL, Šveda Marcusa Vinnerborga, ki je delil pravico Dallasu in Anaheimu.
Oglej si celoten članek

Marcus Vinnerborg, ki je med drugim po ogledu posnetka priznal 200. gol v karieri Brada Richardsa v 1. tretjini obračuna med Dallasom in Anaheimom, je bil predviden predvsem za sojenje v ligi AHL, v NHL le občasno. Pred tem se je dokazoval v finski ligi, ima pa tudi obilico mednarodnih izkušenj, vključno z deljenjem pravice na olimpijskih igrah v Vancouvru. Ta teden bo "piskal" še na dvoboju Colorado San Jose. Vinnerborg je sicer star 38 let, profesionalec, kot sodnik pa je dejaven od leta 2001.

Liga NHL:

Montreal Canadiens
: Philadelphia Flyers 3:0
Cammalleri, Plekanec, Gionta

Dallas Stars : Anaheim Ducks 2:1
Ott, Richards; Perry

Toronto Maple Leafs : Nashville Predators 5:4
Schenn, Versteeg 2, Grabovski, Kulemin; Dumont, Tootoo, Erat, Goc

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.