Revolucija v NBA: Obetajo se spremembe pravil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Upravni odbor Lige NBA bo 20. in 21. septembra razpravljal o predlogih za spremembo košarkarskih pravil.
Oglej si celoten članek

Spremenila naj bi se naslednja tri pravila:

1. Resetiranje časa za napad ob skoku v napadu

2. Prekršek na igralcu, ki ima odprt met na koš

3. Definicija nešportnega obnašanja.

 

Od vseh treh pravil je najzanimivejši predlog o resetiranju ure po napadalnem skoku, ki se naj ne bi vračala na 24 sekund, temveč na 14. Tako bi se odvzelo deset sekund za napad ter priložnosti za "krajo časa".

FIBA je to pravilo uvedla leta 2014, v Ameriki pa se na ta način igra v ženski WNBA ligi ter v poletnih ligah. Igra naj bi na ta način postala hitrejša in zanimivejša.

Foto: Twitter Ura

Za prekršek nad igralcem, ki ima odprt met na koš bi se smatrale naslednje tri situacije:

1. Ko se igra tranzicija, takšen prekršek velja nad vsakim igralcem v protinapadu.

2. Ko se napravi prekršek, da se ekipi prepreči koš iz protinapada.

3. Ko se prekršek napravi na nasprotni polovici terena ter pred napadalcem, ki ima žogo v svojih rokah, ni obrambnih igralcev. V tem primeru dobi ekipa poleg dveh prostih metov tudi žogo s strani.

 

Pravilo nešportnega obnašanja pa bi spremenili tako, da bi predpis za odnos do nasprotnikovega igralca razširili tudi na odnos in komunikacijo z gledalci, sodnikom, trenerjem.

 

Da bi se omenjene spremembe uvedle v najmočnejšo ligo na svetu, bo potrebna dvotretjinska večina na glasovanju znotraj Upravnega odbora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.