Rezervirajte si termin: 5. marec ob 20.15

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Vodstvo elitne slovenske nogometne lige je določilo termin za tretji večni derbi v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Obeta se nam vroča nogometna jesen. Do konca prvenstva je še 14 tekem, ljubljanska Olimpija ima pred drugouvrščenim Mariborom tri točke naskoka.

"Zmaji" želijo po več kot 20 letih naslov pripeljati v prestolnico, uspeh pa bi bil še slajši, saj bi lovoriko vzeli večnim tekmecem izpod mariborske Kalvarije.

Največja slovenska kluba se bosta spomladi pomerila dvakrat: prvič v Ljudskem vrtu in drugič v Stožicah. Prvi od omenjenih dveh obračunov bo na sporedu v 24. kolu. V Mariboru bo srečanje na sporedu 5. marca ob 20.15 z neposrednim prenosom na Kanalu A. To bo drugo spomladansko kolo, teden dni pred tem bo Olimpija gostila Koper, Maribor pa Celje.

Kdo je močnejši, kdo šibkejši?

Obe ekipi sta precej premešali zasedbo v zimskem prestopnem roku. Pri Olimpiji sta odšla udarna napadalca Andraž Šporar in Ezekiel Henty, "zmaji" so z njunima prestopoma zaslužili skoraj deset milijonov evrov. Odšli so še Enis Đurković, Dejan Djermanović in Lucas Ontivero, prišli pa so napadalci Julius Wobay, Miroslav Radović, Blessing Eleke in vratar Nejc Vidmar.

Mariborčani so v zagrebški Dinamo za tri milijone prodali Petra Stojanovića, odšel je tudi Dalibor Volaš, proste roke sta dobila Aleš Mejač in Abel Gigli. Prišla je trojica iz Kopra: Denis Šme, Amar Rahmanović in Matej Palčič, preostala prišleka pa sta brazilski branilec Rodrigo Defendi in nekdanji ezist Celja Valon Ahmedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.