Rezervist Varela rešil brezzobega Cristiana

Foto: EPA Nani Jacobsen Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Moutinho Poulsen Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Coentrao Rommedahl Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Ronaldo Coentrao Alves Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Ronaldo Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Kjaer Postiga Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Postiga Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Postiga Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Postiga Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Meireles Krohn-Dehli Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Bendtner Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Bendtner Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Nani Bendtner Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Kjaer Ronaldo Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Ronaldo Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Agger Postiga Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Bendtner Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Bendtner Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Bendtner Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Moutinho Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Moutinho Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Varela Nani Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA Poulsen Eriksen Schone Schoene Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA navijač navijačica navijači Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA šal kapa navijač navijačica navijači Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA šal kapa navijač navijačica navijači Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA zastava navijač navijačica navijači Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA navijač navijačica navijači Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Foto: EPA navijači lasulja klobuk Danska Portugalska Lviv Euro 2012
Portugalski kapetan Cristiano Ronaldo je svojo reprezentanco pustil na cedilu in zapravljal priložnost za priložnostjo, preden je njega in soigralce poraza proti Danski rešil mladi rezervist Silvestre Varela (3:2). Danci so se vrnili z goloma Nicklasa Bendtnerja, potem ko sta za hitro portugalsko vodstvo v prvem polčasu zadela Pepe in Hélder Postiga.
Oglej si celoten članek

Danci so, neobremenjeni po uvodni zmagi nad Nizozemci, zelo pozitivno začeli obračun s Portugalsko v Lvivu. V prvih petih minutah so Skandinavci izvajali kar tri kote in po enem izmed njih prišli tudi do prve priložnosti.

Žoga se je v kazenskem prostoru odbila do Christiana Eriksena, ki ob zaspanih Portugalcih ni bil v prepovedanem položaju, njegov močni strel pa je z izvrstnim startom ustavil Pepe.

Težave so se za Dance začele v 15. minuti, ko je poškodovan obležal vezist Niki Zimling, ki ga je selektor Morten Olsen zamenjal z Jakobom Poulsenom. Zvezdniku Cristianu Ronaldu se je tri minute kasneje ponudila prva lepa priložnost, ko je po odboju od bloka dobil žogo na robu kazenskega prostora, a jo poslal kar nekaj metrov mimo danskega gola.

Novo resno opozorilo je prišlo v 23. minuti, ko je Miguel Veloso s prostim strelom lepo našel Hélderja Postigo, napadalec pa je s strelom izsilil le kot, a na koncu se je izkazalo, da tudi vodilni gol. João Moutinho je podal na prvo vratnico, kjer je žogo s silovitim naletom pričakal Pepe in jo zabil pod prečko za vodstvo.

Bendtnerjevih 5/5

Danci so po pogumnih uvodnih poskusih povsem popustili, medtem ko so Portugalci iskali morda odločilni drugi gol. Ta je prišel v 36. minuti, ko se je po lepi akciji in podaji Nanija po tleh v sredini lepo odkril slavljenec Postiga in na svojem 50. reprezentančnem nastopu elegantno zadel za velikih 2:0.

Ko so bili Skandinavci že na kolenih, pa se jim je "prikazal" junak prve tekme proti Nizozemski, Michael Krohn-Dehli, ki je po podaji rezervista Poulsena s strani s povratno žogo čez vratarja Ruija Patrícia našel samega Nicklasa Bendtnerja, napadalec Arsenala pa je Portugalcem zabil še svoj peti gol na zadnjih petih medsebojnih tekmah. Tudi za Bentnerja je bil to jubilejni 50. nastop.

Infarktnih deset minut bi se kmalu zaključilo še s tretjim golom, ko je Nani spet lepo preigraval na boku in podal slastno žogo v sredino, kjer je najprej Postigi ni uspelo spraviti mimo izletelega vratarja Stephana Andersena, pred Ronaldom pa jo je izbil Simon Kjær.

Ronaldo zapravil dve zlati priložnosti

Veliko priložnost je po petih minutah drugega polčasa zapravil Ronaldo, ki je po odlični globinski žogi pobegnil danski obrambi in stekel sam proti Andersenu, a ga je danski vratar prebral in z lepim posredovanjem rešil še drugi zaostanek z dvema goloma na tekmi. Vse do 62. minute nato ni bilo več večjih priložnosti, nato pa je William Kvist s fantastičnim volejem od daleč le za las zgrešil 2:2.

Danci so ob obrambni igri Portugalcev spet zapretili v 72. minuti, ko si je Bendtner lepo pripravil strel z roba kazenskega prostora, a po tleh meril mimo daljše Patrícieve vratnice. Fantastična podaja Nanija je Ronaldu v 78. minuti pripravila novo zlato priložnost, v kateri se je Realov zvezdnik spet katastrofalno odzval in poslal žogo daleč mimo vratnice.

Nogomet kaznuje hitro in nista minili še niti dve minuti, ko so Danci izenačili. Podajo s krila Larsa Jacobsena je Bendtner ob prenizkem Pepeju še drugič na tekmi pričakal povsem sam na drugi vratnici in kljub obrambi Patrícia je žoga končala v mreži.

Drame še ni bilo konec, vlogo portugalskega junaka pa je ob brezzobem Ronaldu prevzel Silvestre Varela. Portov rezervist je bil v igri vsega tri minute, ko je po podaji Fabia Coentrãa najprej povsem zgrešil žogo, nato pa jo sredi kazenskega prostora zabil mimo nemočnega danskega vratarja.

Dancem se je v izdihljajih tekme ponudila še zadnja priložnost, ko je po lepi akciji do odprtega strela prišel Lasse Schøne, a meril visoko preko gola.

Pepe: "Ronaldo bo kmalu zabil"

"Ronaldo je eden izmed najboljših igralcev na svetu, zelo dober kapetan in vodja. Prepričan sem, da bo kmalu zabil. Igrali smo dobro, tako kot proti Nemčiji in še enkrat dokazali svojo kakovost proti močni ekipi Danske," je po tekmi dejal eden izmed portugalskih strelcev Pepe.

"Grozen občutek je izgubiti tako blizu konca. Ponosen sem bil zaradi načina, na katerega smo igrali in ponosen tudi zaradi načina, na katerega smo se vrnili v drugem polčasu," pa je bil razočaran danski selektor Olsen.

EP v nogometu, skupina B, 2. krog:

Danska : Portugalska 2:3 (1:2) (Lviv)
Bendtner (41, 80); Pepe (24), Postiga (36), Varela (87)

Postavi

Danska: Andersen; Kjær, Agger, S. Poulsen, Jacobsen; Kvist, Eriksen, Zimling (od 16. J. Poulsen), Krohn-Dehli (od 90. Schøne), Rommedahl (od 60. Mikkelsen); Bendtner. Na klopi: Lindegaard, Schmeichel, Bjelland, Okore, Wass, C. Poulsen, Schøne, Silberbauer, J. Poulsen, Kahlenberg, Pedersen, Mikkelsen.

Portugalska: Patrício; Alves, Pepe, Coentrão, Pereira; Veloso, Moutinho, Meireles (od 84. Varela), Nani (od 89. Rolando), Ronaldo; Postiga (od 64. Oliveira). Na klopi: Eduardo, Beto, Costa, Rolando, Lopes, Custódio, Quaresma, Micael, Viana, Almeida, Oliveira, Varela.

Sodnik: Craig Thomson (Škotska).

Nizozemska : Nemčija 1:2 (0:2) (Harkiv)
Van Persie (73); Gómez (24, 38)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.