Rezultati glasovanja za All-Star tekmo, tako kaže Dončiću

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski zvezdnik na dobri poti do tretje uvrstitve v prvo peterko.
Oglej si celoten članek

Pri ligi NBA so objavili druge vmesne rezultate za izbor prvih peterk na All-Star tekmi. Če bi odločali le glasovi navijačev, bi Luka Dončić še tretjič zaigral od prve minute spektakla, skupno pa četrtič, lani ga je na tretje mesto med branilci na Zahodu potisnil Ja Morant. Tokrat je več glasov od njega med branilci prejel le Steph Curry, v celotni ligi pa tudi zvezdniki Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant in LeBron James. Slednja sta na mestih, ki jima prinaša čast, da znova izbereta soigralce.

Trenutno bi iz zahodne konference na tekmi v Salt Lake Cityju zaigrali James, Nikola Jokić in Anthony Davis med višjimi košarkarji ter Curry in Dončić med branilci. Glasovi navijačev sicer prinašajo le 50 odstotkov končnega seštevka, po 25 pa glasovi igralcev lige in izbranih novinarjev.

Če bo James na primer izbran kot prvi pri navijačih ter tudi pri medijih in košarkarjih, bo prejel koeficient 1 po izračunu 2x1 (navijači) + 1 (novinarji) +1 (igralci) deljeno s štiri (dvakrat glasovi ljubiteljev košarke, po enkrat košarkarji in mediji). Če bo pri medijih na primer tretji, bo imel koeficient 1.5 za (2x1+3+1)/4. Enako velja za vse izbrance, višji koeficient prinaša temu primerno slabšo uvrstitev v skupni razvrstitvi.

Ob trenutnih predstavah Slovenca je težko verjeti, da bi ga glasovi košarkarjev in predstavnikov medijev izločili iz ene izmed prvih peterk. Pred letom dni so ga novinarji sicer kar precej 'sramotno' poostavili šele na sedmo mesto med branilci in ga dokončno izrinili iz peterke. Takrat so bili na Zahodu po mnenju predstavnikov medijev na branilskem položaju boljši Curry, Morant, Chris Paul, Devin Booker, Donovan Mitchell in Klay Thompson. 

Na vzhodu so trenutno na položajih za prvo peterko Durant, Antetokounmpo, Jayson Tatum, Kyrie Irving in Mitchell, slednji je po prestopu iz Utah Jazza v Cleveland Cavaliers tudi zamenjal konferenco in se zdaj nahaja na Vzhodu.

Naslednji delni izidi bodo znani naslednji četrtek, glasovanje pa poteka do 21. januarja.

Tekma vseh zvezd lige NBA bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:27 12. Januar 2023.

    Roko na srce, koga briga v keri preterki kdo igra na all staru. Kaj to sploh kdo gleda?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.