Rim drugič zapored v roke Šarapovi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Marija Šarapova je še drugič zapored dobila turnir v Rimu, potem ko je v finalu z 2:1 v nizih ugnala Li Na. Moški finale med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom zaradi dežja prestavljen na ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Druga igralka sveta, Rusinja Marija Šarapova, je zmagovalka teniškega turnirja v Rimu z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev. V finalu je premagala Kitajko Li Na s 4:6, 6:4 in 7:6 (5).

Za Šarapovo je to druga turnirska zmaga letos po Stuttgartu in šestindvajseta v karieri, hkrati pa drugi zaporedni uspeh proti kitajski igralki, deveti na svetovni računalniški lestvici, ki ni dobila turnirja že vse od lanskega odprtega prvenstva Francije. Najeva je tako v finalih turnirjev WTA zdrsnila na izkupiček 5-7, Šarapova pa ga je dvignila na 26-16.

Šarapova in Najeva sta se doslej srečali enajstkrat; 25-letna Rusinja je dobila uvodnih pet dvobojev, nato je štirikrat v nizu slavila pet let starejša Li Na, oba partiji v letu 2012 pa sta pripadli Šarapovi.

Za razliko od njunega prejšnjega dvoboja v Miamiju (6:3, 6:0) je bil tokratni v Rimu napet in zanimiv do samega konca. V tretjem nizu, ki je potekal v močnem dežju, tako da ga je moral glavni sodnik večkrat prekiniti, pred podaljšano igro celo za dve uri, je Šarapova zapravila vodstvo s 4:1 in morala v dvanajsti igri celo reševati "match žogico" Najeve. V podaljšani igri je vendarle slavila s 7:5.

Rim, finale (Ž):

Marija Šarapova (Rus/2) : Li Na (Kit/8) 4:6, 6:4, 7:6 (5)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.