Rim uradno odpovedal kandidaturo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kandidatura Rima za olimpijske igre 2024 je danes dokončno propadla, saj je mestni svet glasoval za odstop od kandidature, za kar se je zavzemala nova županja Rima Virginia Raggi.
Oglej si celoten članek

Skoraj dve tretjini svetnikov mesta Rim je podprlo idejo županje Virginie Raggi, da finančno obubožano mesto odstopi od kandidature in prej uredi svoje težave.

Italijanski olimpijski komite je sicer že pred tem sprejel dejstvo, da je kandidatura Rima "mrtva" in dodal, da se bo Rim težko potegoval za OI prej kot v 20 letih.

Raggijeva je že po junijski izvolitvi poudarila, da italijansko glavno mesto ne bi smelo kandidirati za OI v časih, ko se trpi prometna infrastruktura in druge javne dobrine zaradi pomanjkanja vlaganj.

Odpoved Rima od olimpijske kandidature pomeni, da so v igri za OI 2024 ostali le še Budimpešta, Los Angeles in Pariz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.