Rio komaj še deluje

Foto: EPA
Foto: EPA
Dobrih 100 dni po olimpijskih igrah je zvezna država Rio de Janeiro komaj še delujoča.
Oglej si celoten članek

Guverner zvezne države Rio de Janeiro Fernando Pezao je časniku Jornal CBN potrdil, da je zvezna država z vsakim dnem manj sposobna opravljati svoje naloge, poroča agencija dpa.

Pezao je težave pojasnil tudi novemu brazilskemu predsedniku Michaelu Temerju. "Ne morem dati tiskati denarja, zato s primanjkljajem 170 milijard reaisov (47 milijard evrov) ne zmoremo več," je dejal guverner, ki ob visokih stroških za olimpijske igre kot glavne razloge za slabo stanje vidi v vse manjših prejemkih od trgovine z nafto, ki so glavni vir financiranja te zvezne države.

Odzvali so se tudi zaposleni, ki so pred kratkim stavkali in zasedali javna poslopja, saj plač niso prejeli ali pa le z zamudo. Močno je poraslo tudi nasilje po favelah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.