Risi v gosteh dobili generalko pred SP

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska hokejska reprezentanc je prvo od dveh prijateljskih tekem z Italijo v Bolzanu dobila s 5:1 (1:0, 1:1, 3:0).
Oglej si celoten članek

Za slovensko izbrano vrsto sta današnja in petkova tekma z Italijo predzadnji korak na poti priprav na drugoligaško SP, ki ga bo Italija prav v Bolzanu gostila konec aprila in v začetku maja. Tudi takrat bodo Italijani slovenski tekmec, danes pa so bili Slovenci boljši in si v zadnjih minutah priigrali visoko zmago.

Selektor Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Na mini turneji pa nastopajo tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo.

Slovenija je do vodstva prišla ob koncu prvega dela, ko je bil uspešen Žiga Mehle. V vratih Slovenije je tekmo sicer začel Gašper Krošelj, v zadnjih minutah pa je priložnost dobil še Matija Pintarič. Tretji vratar na tej akciji je Luka Kolin.

V drugi tretjini so gostje najprej povečali naskok, ko je Rok Macuh z igralcem manj ugnal italijanskega vratarja Andreasa Bernarda. Še v tem delu so domači znižali, toda Slovenci so v zadnjem delu minimalno prednost znali povečati. Nalet Slovenije je začel Robert Sabolič z uspešno izvedenim kazenskim strelom, ob koncu pa so Slovenci v predzadnji minuti dosegli še dva gola. Najprej je zadel Žan Jezovšek, potem pa še Anže Kuralt, ki je tako postavil končnih 5:1.

V petek bosta tekmeca odigrala še drugo tekmo v tem reprezentančnem premoru, prizorišče pa bo Val Gardena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.