Risi na pragu presenečenja

Foto: Žurnal24 risi_sps - main
Slovenska hokejska reprezentanca je v drugi tekmi turnirja Euro Challenge v beloruskem Gomelu izgubila z domačo reprezentanco Belorusije z 2:3 (1:2, 0:0, 1:0; 0:1) po kazenskih strelih.
Oglej si celoten članek
 

Turnir v Belorusiji, 2. kolo

Slovenija : Belorusija 2:3 (1:2, 0:0, 1:0; 0:1) *
* - po izvajanju kazenskih strelov

Po uvodnem porazu z Dansko (1:5) so Slovenci na drugi tekmi turnirja Euro Challenge zaigrali bolje in tudi dobili prvo točko za neodločen izid po rednem delu, po kazenskih strelih pa so nato le morali priznati premoč gostiteljem.

Belorusija je povedla že sedmi minuti prve tretjine, ko je imela na ledu igralca več. Vendar pa so gostje odgovorili hitro in Tomaž Razingar je v 13. minuti izid izenačil. Toda domači so slabe tri minute kasneje spet vodili, vratarja Roberta Kristana , ki je tokrat zamenjal Gabra Glaviča , je premagal Jaroslav Čupris . Druga tretjina je za Slovence minila predvsem v sedenju na kazenski klopi, saj so imeli kar pet izključitev, domači pa le eno, toda tokrat je slovenska obramba v igri 4-5 delovala dobro ter ni prejela nobenega gola.


Slovenski selektor Mats Waltin je za drugo tekmo bolje pripravil svoje varovance. © Saša Despot

 

Potem ko tudi v zadnji tretjini dolgo časa ni bilo nobenega zadetka, je Slovenija ob koncu izkoristila številčno prednost 5-3. V 57. minuti sta bila zapored izključena dva Belorusa, selektor Slovenije Mats Waltin je s pol minute odmora strnil slovenske vrste, poteza pa se je pokazala za pravo 77 sekund pred koncem, ko je branilec Aleš Krajnc premagal Dimitrija Milčakova . Zmage pa so se na koncu vendarle veselili domači hokejisti, saj je pri izvajanju kazenskih strelov v polno zadel Dimitrij Meleško .

"Belorusi so močna ekipa in mi smo odigrali izredno dobro. Res smo spet nabrali preveč kazenskih minut, vendar so se igralci ujeli veliko bolje kot včeraj. Lani aprila so bili Belorusi nasprotniki večine teh fantov v Ljubljani, rezultat je bil 5:2 za Beloruse, danes pa smo izgubili po kazenskih strelih. Danes smo bili močni v napadu, v primerjavi z včerajšnjo tekmo smo okrepili obrambo," je Waltin ocenil slovenski nastop.

V petek bo na turnirju prost dan, v soboto pa se bo Slovenija v Žlobinu pomerila še s pokrajinsko selekcijo Polesja , ki je z današnjo zmago s 4:3 (1:1, 1:1, 1:1; 1:0) po kazenskih strelih proti Danski pokazala, da je Slovenci ne smejo podcenjevati.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.