Risi dobili tekmece

Foto: Epa Nemci so po kazenskih strelih premagali Norvežane.
Foto: Epa Nemci so po kazenskih strelih premagali Norvežane.
Slovenska hokejska reprezentanca bo na olimpijskih igrah v PyeongChangu v kvalifikacijah za četrtfinale v torek igrala proti Norveški.
Oglej si celoten članek

Norveška je danes v skupini C doživela poraz po kazenskih strelih proti Nemčiji (2:1) in se bodo v repesažu pomerila s Slovenijo. Skandinavci so po zaostanku v drugi tretjini v 46. minuti izid izenačili prek hokejista praške Sparte Alexandra Reichenberga. Potem ko v podaljšku ni bilo zadetkov, so ekipi čakali kazenski streli, pri katerih so bili precej uspešnejši Nemci. Ti so namreč prve tri zadeli, Skandinavci, ki so tako zadnji v skupini C, pa vse tri zgrešili.

TABELA ČETRTFINALA:
Švica/Nemčija - Švedska
Finska/Južna Koreja - Kanada
Slovenija/Norveška - Rusija
ZDA/Slovaška - Češka

V tej skupini sta kasneje o prvem mestu odločala še Švedska in Finska na medsebojni tekmi. Tega si je z zmago (3:1) priborila Švedska, ki ima popolni točkovni izkupiček devetih točk. Za Švede je prvi zadel Anton Lander, Joonas Kemppainen je v drugi tretjini izenačil, nato pa so Švedi v zadnji zadeli še dvakrat. Uspešna sta bila Oscar Moller in Patrik Zackrisson.

Junaki Rise imajo radi tudi v Kanadi

V skupini A pa so Čehi težje, kot kaže končni izid (4:1), premagali Švicarje. Bili so sicer boljši tekmec, po izenačeni prvi tretjini so Čehi prešli v vodstvo v 43. minuti, Roman Cervenka, ki si kruh služi prav v Švici pri Fribourgu, in Michal Repik, napadalec praške Sparte, pa sta ob koncu z zadetkoma v prazno mrežo postavila končni izid. Repik je sicer dosegel tudi prvi gol za Čehe, ki so si - tako kot ekipa Rusije - že zagotovili četrtfinale. 

Kanadčani v dvoboju z Južno Korejo niso imeli težav, saj so tekmo dobili s 4:0 in zasedli drugo mesto v skupini. Gole za hokejiste z javorovim listom na prsih so prispevali Christian Thomas, Eric O'Dell, Maxim Lapierre in Gilbert Brule.

Hokej na ledu, predtekmovanje (3. kolo):

SKUPINA A:
Češka - Švica 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Repik 8., 60., Kubalik 43., Cervenka 59.; Ruefenacht 15.

Kanada - Južna Koreja 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Thomas 8., O'Dell 35., Lapierre 44., Brule 59.

LESTVICA:
1. Češka 8 točk
2. Kanada 7
3. Švica 3
4. Južna Koreja 0


SKUPINA C:
Nemčija - Norveška 2:1** (0:0, 1:0, 0:1, 0:0)
Hager 33.; Reichenberg 46.

Švedska - Finska 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Lander 15., Zackrisson 49., Moller 60.; Kemppainen 22.

LESTVICA:
1. Švedska 9 točk
2. Finska 6
3. Nemčija 2
4. Norveška 1 

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:32 18. Februar 2018.

    Čestitke!! Vsaka jim čast naredili so več,kot bi lahko pričakovali od njih!! Tudi,če tekmo izgubijo so res heroji!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.