Risi začenjajo misijo olimpijske igre

Foto: Daniel Novakovič/STA slovenska hokejska reprezentanca
Slovenska hokejska reprezentanca pred prvo preizkušnjo na OI v Pyeongchangu.
Oglej si celoten članek

Z današnjo tekmo med Slovenijo in ZDA (ob 21.10 po korejskem oziroma 13.10 po slovenskem času) bodo slovenski hokejski reprezentanti začeli letošnji olimpijski projekt. V skupini B bodo nato igrali še z ekipama Rusije in Slovaške.

Hokejsko odštevanje v Pyeongchangu se je za Slovence že skorajda končalo. Pred tekmo z ZDA so bili v slovenskem taboru zmerni optimisti, selektor Kari Savolainen pa še nekoliko skrivnosten. Tako dan pred dvobojem še ni želel razkriti postave oziroma sestave peterk, prav tako ne, koga od 25 igralcev bo pustil na tribuni in tudi ne, kateri vratar bo začel olimpijski turnir.

Pred začetkom drugega zaporednega olimpijskega turnirja za Slovence po Sočiju 2014 je v slovenskem taboru čutiti zmeren optimizem. Vodstvo in igralci se zavedajo, da jih čakajo težke preizkušnje, obenem pa so druge ekipe oslabljene še bolj kot slovenska zaradi nenastopanja najboljših igralcev iz lige NHL.

Slovenski hokejisti so pred štirimi leti v Sočiju prišli vse do četrtfinala, kjer so morali priznati premoč Švedski in osvojili končno sedmo mesto. V skupinskem delu so se pomerili tudi z reprezentanco ZDA in izgubili z 1:5.

Slovenski strateg Savolainen sicer opozarja, da prvi tekmec ZDA tudi s premešano postavo nikakor ni ekipa, ki bi jo Slovenci lahko podcenjevali, status favoritov pa prepušča tekmecem.

Po današnji tekmi bodo v predtekmovanju Slovenci odigrali še dve: v petek ob 16.40 (8.40 po slovenskem času) z rusko ekipo oziroma selekcijo ruskih olimpijskih športnikov, dan pozneje pa ob 21.10 (13.10) še s Slovaško.

Naslednji teden pa jih nato čaka še kvalifikacijska tekma za uvrstitev v četrtfinale - razen če bi Slovenci pripravili prvovrstno presenečenje in se tja uvrstili kar neposredno ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.