Rivera odstopil: "Moj čas se je iztekel"

Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor španske rokometne reprezentance Valero Rivera, ki je svoje moštvo januarja popeljal do naslova svetovnih prvakov na domačem prvenstvu, je danes odstopil. "Ugotovil sem, da se je moj čas na mestu selektorja iztekel," je v odprtem pismu zapisal zdaj že nekdanji prvi mož španske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Španci so na svetovnem prvenstvu na poti do finala in kolajne v polfinalu premagali tudi Slovenijo, v Barceloni je bil izid 26:22. Valero Rivera je nato s Španijo v finalu povsem potolkel Dansko, izid je bil kar 35:19.

Za odhod z mesta selektorja se je Rivera odločil le nekaj dni potem, ko si je Španija že priigrala vozovnico za evropsko prvenstvo 2014 z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah. Po nekaterih napovedih naj bi se zdaj preselil v Katar, kjer bodo priredili svetovno prvenstvo 2015 in kjer iščejo selektorja, v Perzijski zaliv pa naj bi Rivera povabil še nekdanjega igralca in kraljevega zeta Iñakija Urdangarina.

Rivera naj bi z odhodom v Katar zaslužil okrog 800.000 evrov na leto, medtem ko je Urdangarin tudi uradno osumljen finančnih malverzacij v povezavi z državnim denarjem. Rivera je veliko uspehov sicer dosegel tudi na klubski ravni. Z Barcelono je šestkrat osvojil naslov evropskih prvakov, v bogati trenerski karieri pa je 60-letni strateg osvojil že 70 različnih lovorik.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.