Rizvić uspešno čez prvo oviro

Foto: Žurnal24 Rizvićevih 11 točk je bilo premalo. (Foto: KZS/Matjaž Vezjak)
Unics, Himki, Le Mans, Alba, Asvel, Spirou, Hemofarm in Budivelnik še ohranjajo upe na Evroligo. Rizvić je v slabih 20 minutah igre je k zmagi Unicsa nas Gasterro Flames (78:63) prispeval štiri točke.
Oglej si celoten članek

Prvo kolo kvalifikacijskega boja za dve evroligaški prosti mesti je končano. V konkurenci za najprestižnejše evropsko košarkarsko tekmovanje ostajajo Unics, Himki, Le Mans, Alba, Asvel, Spirou, Hemofarm in Budivelnik. Slovenski reprezentant Hasan Rizvić je k zmagi Unicsa tokrat prispeval štiri točke (met iz igre 2/5). Na parketu je prebil 19 minut, v statistiko pa vpisal še tri skoke in dve ukradeni žogi. Napredoval je tudi Hemofarm iz Vršca, medtem ko se je Budučnost poslovila že v prvem kolu. Črnogorci so na gostovanju pri Asvelu zapravili pet točk prednosti s prve tekme.

Naslednje, drugo kolo tekmovanja, ki bo trajalo vse do 14. oktobra, bo v torek, 28. septembra. Unics se bo pomeril z belgijskim Charleroiem.

Kvalifikacije za Evroligo, povratne tekme prvega kola :

Alba – Chorale Roanne 95:82 (79:86)*

Hemofarm – Gilboa 77:86 (94:84)*

Unics – GasTerra Flames 78:63 (Rizvić 4) (84:72, Rizvić je za Unics dosegel osem točk)*

CEZ Nymburk – Spirou 73:71 (68:79)*

Asvel – Budućnost 84:76 (64:69)*

Le Mans – Banvik BK 78:66 (78:72)*

Himki : Pepsi Caserta 85:66 (77:74)*

v odebeljenem tisku so moštva, ki so napredovala
* v oklepajih so izidi prvih tekem prvega kola.
** V Evroligo se bosta uvrstili dve moštvi.

2. kolo, torek, 28. septembra:
Unics – Spirou Charleroi

Alba – Hemofarm

Himki – Budivelnik

Asvel – Le Mans

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.