Robben je Bayernov mesija

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Reuters Allianz Arena navijaci koreografija München Foto: Žurnal24 Arjen Robben Aly Cissokho Foto: Žurnal24 Claude Puel Foto: Žurnal24 Claude Puel Foto: Reuters Claude Puel Lyon Foto: Žurnal24 Martin Demichelis Ederson Foto: Žurnal24 Franck Ribery Ederson Foto: Žurnal24 Bastian Schweinsteiger Hugo Lloris Foto: Žurnal24 Martin Demichelis Ederson Foto: Žurnal24 Philipp Lahm Cesar Delgado Foto: Žurnal24 Franck Ribery Ederson Foto: Žurnal24 Anthony Reveillere Ivica Olić Olic Olič Foto: Žurnal24 Franck Ribery Ederson Foto: Žurnal24 Cris Foto: Žurnal24 Franck Ribery Ederson Foto: Žurnal24 Franck Ribery si bo finale Lige prvakov ogledal s tribun. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Franck Ribery Lisandro Lopez Foto: Žurnal24 Franck Ribery Lisandro Lopez Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti Franck Ribery Lisandro Lopez Foto: Žurnal24 Francka Riberyja je prekršek nad Lisandrom Lopezom stal finala Lige prvakov. (Fo Foto: Žurnal24 Lisandro Lopez nosila zdravniki Foto: Žurnal24 Franck Ribery Foto: Žurnal24 Franck Ribery Foto: Reuters Franck Ribery Foto: Žurnal24 Franck Ribery Foto: Žurnal24 Thomas Muller Müller Mueller Cris Anthony Reveillere Hugo Lloris Foto: Žurnal24 Louis Van Gaal Foto: Žurnal24 Arjen Robben Jeremy Toulalan Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti Jeremy Toulalan Foto: Žurnal24 Roberto Rosetti Jeremy Toulalan Foto: Žurnal24 Louis van Gaal Foto: Žurnal24 Arjen Robben Jeremy Toulalan Foto: Žurnal24 Ivica Olič Olić Olic Kim Källström Kallstrom Foto: Žurnal24 Arjen Robben Foto: Žurnal24 Arjen Robben Foto: Žurnal24 Arjen Robben Foto: Žurnal24 Arjen Robben Diego Contento Foto: Žurnal24 Bastian Schweinsteiger Maxime Gonalons Foto: Žurnal24 Navijaci navijači navijaci mesto Foto: Žurnal24 Navijaci navijači bakle zastava zastava bakla Foto: Žurnal24 Zastava navijaci Foto: Žurnal24 Navijaci navijači šok šal
Bayern München je na prvi tekmi polfinala Lige prvakov preživel izključitev Francka Riberyja in slavil z golom Arjena Robbna. Pred povratno tekmo v Lyonu kljub vsemu ni še nič odločenega.
Oglej si celoten članek

Že pred prvim žvižgom na tekmi polfinala Lige prvakov med Bayernom Münchnom in Lyonom je bil obračun v znamenju Francka Riberyja, ki se je znašel sredi hudega škandala in obtožb okrog "kontaktov" z mladoletno prostitutko. Dan se za francoskega zvezdnika ni mogel zaključiti slabše, saj je po divjem startu na gleženj Lisandra Lopeza zasluženo dobil rdeči karton. Kljub temu so se Bavarci zbrali in na koncu slavili z novim fantastičnim golom Arjena Robbna.

Francozi so podobno kot včeraj Barcelona na oddaljeno gostovanje prišli z avtobusom. Koliko je to vplivalo na tekaško razpoloženje Les Gones je seveda vprašanje za milijon dolarjev, toda možje Clauda Puela so bili v napadu popolnoma brezzobi. Bayern je večino prvega polčasa napadal, a so bili njegovi napadalci zelo nezbrani v zaključkih. Tako je Bastian Schweinsteiger z glavo zgrešil prazna vrata po katastrofalnem izletu Lyonovega čuvaja mreže Huga Llorisa, Bavarci pa so zapravili še nekaj zrelih priložnosti. Vse pa se je spremenilo v 37. minuti - Riberyju je žoga v napadu ušla, v hudem naletu, ki bi se kaj lahko končal tudi z zlomom noge, pa je "položil" Lopeza in si prislužil več kot zasluženo pot pod prho. Gostje so na odmor odšli z velikih 0:0.

Foto: Žurnal24

Lyon na začudenje vseh v nadaljevanju ni krenil po zlata vredni gol v gosteh, temveč je nadaljeval z negativno igro in branjenjem. Po tem, ko je Rosetti (pre)hitro pokazal še drugi karton Jeremyju Toulalanu, so Münchenčani znova prevzeli pobudo. Robben je bil večino tekme neviden, toda kot po pravilu se je spet "vklopil" v pravem času. Tako kot proti Fiorentini v osmini finala in Manchestru Unitedu v četrtfinalu, je izjemni Nizozemec spet vzel stvari v svoje noge in s fantastičnim strelom z roba kazenskega prostora premagal slabo postavljenega Llorisa, z glavo pa je strel morda malenkostno preusmeril Thomas Müller. Robbna je trener Louis van Gaal zamenjal že v enem naslednjih napadov in dvojec si je ob igrišču izmenjal nekaj besed s povišanimi toni. Lyon do konca ni zmogel resnejšega odgovora, toda pred povratno tekmo je še vse možno. Konec koncev so Les Gones najboljše predstave letos pokazali ravno na domačem Stade Gerlandu, do katerega pa bodo, na njihovo srečo, tokrat prišli tudi peš.

Liga prvakov, polfinale (prva tekma):

Bayern München : Lyon 1:0 (0:0)
Robben (69)
RK: Ribery (37); Toulalan (54)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.