Roberto Carlos končal nogometno kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilec Roberto Carlos je sporočil, da končuje svojo športno pot. Nogometaš, ki je v lanski sezoni igral za ruski Anži Machačkala, bo še naprej ostal v Rusiji, kjer bo nastopal v vlogi pomočnika trenerja.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA roberto carlos real manchester united dobrodelna tekma Legendarni brazilski nogometaš, 39-letni Roberto Carlos, je uradno končal nogometno kariero, so sporočili iz ruskega kluba Anži iz Mahačkale, kjer bo Carlos od zdaj pomočnik trenerja. Za brazilsko reprezentanco je na 125 tekmah dosegel 11 golov in bil leta 2002 svetovni prvak, leta 1997 in 1999 pa je osvojil pokal Amerike. "Carlos je bil vrhunski nogometaš, vendar ne more več igrati na najvišji ravni. Kljub temu se je odločil, da bo ostal v klubu in pomagal pri strokovnem delu ekipe," je dejal trener Anžija Nizozemec Gus Hiddink.

"Moja pogodba z Anžijem poteče junija 2013, toda decembra imam možnost, da preneham z igranjem. Potem bom nadaljeval kot pomočnik predsednika Suleimana Kerimova, ker imam z njim sklenjeno doživljenjsko pogodbo. Prosil me je, da mu pomagam strukturirati klub za naslednjih deset let," je povedal Brazilec. Na vprašanje, ali bo decembra res prenehal igrati, je Roberto Carlos povedal: "Tako je. To je trenutek, ko bom kopačke obesil na klin."

Začetki njegove bogate športne kariere segajo že v začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja. "Sedemnajst let sem bil med profesionalci, nogomet pa igram že 22 let. To je moja zadnja sezona. Ne zaključujem, ker bi bil poškodovan, ampak ker čutim, da je moja kariera popolna. Igral sem za Palmeiras, Real Madrid, Inter Milan. Kot igralec sem izkusil vse. Zdaj si želim počitka in več časa za svojo družino," je povedal Brazilec.

Carlos je v Evropo prišel leta 1995, ko je v milanski Inter prestopil iz Palmeirasa. V Italiji je bil le eno sezono, nato pa je dres madridskega Reala nosil 11 let in osvojil štiri naslove prvaka Španije in tri naslove evropske Lige prvakov. Potem je igral še za Fenerbahče in Corinthians, od tam pa je leta 2011 odšel v Anži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.