Robi in Tim v polno, končno tudi Zlatko

Foto: Žurnal24 Zlatko Dedić je do zmage Bochuma pomagal z golom z bele točke. (Foto: Reuters)
Z januarjem se je slovenska nogometna legija še okrepila. Kako so igrali minuli konec tedna? Zadetke so dosegli Robert Koren, Tim Matavž in Zlatko Dedić, v Serie A je debitiral Siniša Andjelković.
Oglej si celoten članek

Italija
Josip Iličić je podal za edini zadetek Palerma s Cagliarijem, v Serie A pa je debitiral tudi Siniša Andjelković. Nekdanji mariborski branilec je odigral vseh 90 minut, navijači rožnatega kluba pa so ga celo izbrali za najboljšega na dvoboju s Sardinci. Ob porazu z 1:3 je od 58. minute sodeloval tudi Armin Bačinović, Jasmin Kurtić pa je dogajanje na zelenici spremljal s klopi. Precej boljše volje je bil po tekmi slovenski reprezentančni golman Samir Handanović, saj je njegov Udinese v gosteh s 4:2 premagal Genoo. Pri teh Eneja Lovrečiča ni bilo v ekipi, enako usodo pa sta doživela Rene Krhin (Bologna) in Bojan Jokić (Chievo). Boštjan Cesar je s Chievom remiziral pri Catanii (1:1). V Serie B je Empoli je prekinil niz porazov. Predzadnjeuvrščeni Frosinone so premagali z 2:1. Jasmin Handanović je prejel rumeni karton.

Nemčija
V prvi nemški Bundesligi je v nedeljo zaigral Milivoje Novaković, njegov Köln pa je iztržil točko (1:1) na gostovanju pri Kaiserslauternu. Slovenski reprezentant je igral do 84. minute, Miša Brečka pa zaradi bolezni (nova gripa) ni bilo v kadru Kölna. V drugi Bundesligi Bochum nadaljuje izjemen niz. Z zmago nad 1860 Münchnom (3:1) je število zaporednih zmag povišal na pet. Zlatko Dedić je po dolgem času igral od prve minute. Ob koncu polčasa je zadel z bele točke, kar je njegov tretji zadetek v tej sezoni. Igral je do 76 minute. Visoke zmage (4:1 nad Osnabrückom) se je veselil tudi Duisburg z našim Goranom Šukalom, ki je bil na zelenici 88 minut. Roka Kronavetra ni v postavi ekipe Energie.

Foto: Boštjan Tacol Koren, Matavz, Novakovic Francija
V Ligue 1 je po zimskem premoru Valter Birsa igral le 24 minut, z Auxerrom pa je le remiziral (1:1) proti 18-uvrščenemu Monacu. Z 11 točkami zaostanka za vodilnim Lillom so na 14. mestu.

Anglija
Kapetan slovenske reprezentance Robert Koren se je v drugi najmočnejši angleški ligi vpisal med strelce. Korošec je v zadnjih trenutkih tekme zabil drugi gol svojega moštva, Hull City pa je z 2:0 premagal Barnsley. Tigri so se z novo zmago povzpeli na 12. mesto v Championshipu. V Premier League je Newcastle United gostoval pri Sunderlandu, Haris Vučkić pa ni dobil priložnosti za igro.

Zimski spanec
V nizozemski Eredivision (Tim Matavž, Aleksandar Radosavljević, Dalibor Stevanović in Aleksander Šeliga) se prvenstvo po zimskem odmoru nadaljuje sredi tega tedna. Se pa klubi pripravljajo na prijateljskih tekmah in na tovrstnem je za Gröningen nov gol zabil Matavž. Konec tega tedna se bo nadaljevala tudi belgijska Pro-League (Zlatan Ljubijankić, Marko Šuler, Matija Škarabot, Dejan Kelhar). Avstrijska Bundesliga (Miran Burgič, Matej Mavrič, Sašo Fornezzi) in poljska prva liga (Andraž Kirm, Andrej Komac) se nadaljujeta šele februarja.

Drugi
V prvi grški ligi je Mirnes Šišić za Iraklis igral do 83. minute, a so proti Larissi izgubili z 1:2. Jan Oblak za Beiro Mar na Portugalskem ne igra, medtem ko je ob zmagi Nacionala 1:0 nad Rio Avejem Rene Mihelič igral 66 minut, Nejca Pečnika pa ni bilo niti na klopi. V Izraelu je Nastja Čeh (Bnei Sakhnin) brcal zadnjih 35 minut, Darijana Matiča (Bnei Sakhnin) pa ni bilo niti na klopi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.