Robles prvak na 110 ovire le pol ure

Foto: EP robles sp daegu Foto: Reuters sp atletika 110 ovire 2011 robles liu xiang Foto: Reuters sp atletika 110 ovire 2011 robles liu xiang Foto: Reuters sp atletika 110 ovire 2011 robles liu xiang Foto: Reuters sp atletika 110 ovire 2011 robles liu xiang Foto: Reuters sp atletika 110 ovire 2011 robles liu xiang Foto: Reuters sp atletika 110 ovire robles xiang ricardson
Kubanec Dayron Robles je bil novi svetovni prvak v teku na 110 metrov z ovirami. A le za pol ure, saj je bil nato diskvalificiran zaradi oviranja Kitajca Liu Xianga.
Oglej si celoten članek

Tretji dan tekmovanj na 13. svetovnem prvenstvu v Daeguju je postregel s šestimi končnimi odločitvami. Atleti so se bodo poleg meta kladiva, kjer je bil bronast Primož Kozmus, pomerili tudi na 110 m ovire, kjer je Kubanec Dayron Robles sicer zmagal, a so ga pol ure po tekmi diskvalificirali zaradi oviranja tekmeca.

Dayron Robles je v Koreji že proslavljal naslov prvaka, toda sodniki so ugotovili, da je ob tem, ko je tekel 13,14 za zlato medaljo, oviral tekmeca, Kitajca Liu Xianga. Namesto Kubanca je zlato tako naknadno dobil Američan Jason Richardson (13,16). Liu Xiang je s tretjega napredoval na drugo mesto (13,27), do brona pa se je prebil Britanec Andrew Turner (13,44). Kubanci so se pritožili, vendar neuspešno.

Drugače je zatrdil Liu Xiang, drugi "junak" te zgodbe. "Ko sem se približeval deveti oviri, me je Robles potegnil nazaj. To me je upočasnilo. Pred tem sem bil že blizu tega, da osvojim vsaj drugo, če ne že prvo mesto," je menil Kitajec. Povsem drugih misli je bil Robles: "To, kar se je primerilo danes, se zgodi skoraj na vsaki tekmi na 110 m ovire. Tudi mene so ovirali v polfinalu na tem SP. Težko je prežvečiti tako odločitev."

V metu kladiva je zmagal Japonec Koji Murofuši (81,24 m), v skoku s palico Poljak Pawel Wojciechowski z izenačenim izidom sezone na svetu (5,90 m), v suvanju krogle Novozelandka Valerie Adams (21,24 m), v teku na 400 metrov Amantle Montsho iz Bocvane (49,56) in na 100 metrov Američanka Carmelita Jeter (10,90).

Enaintridesetletna Jetrova je na 100 metrov ugnala Jamajčanko Veroniko Campbell-Brown (10,97), ki je slabo startala, ter Kelly-Ann Baptiste iz Trinidada in Tobaga (10,98). Jamajčanka Shelly-Ann Fraser, branilka naslova in olimpijska prvakinja, je bila razočarana na četrtem mestu (10,99). Na štirikrat daljši razdalji je Montshojeva osvojila prvo odličje na dosedanjih SP za Bocvano in presenetila Američanko Allyson Felix (49,59), trikratno svetovno prvakinjo na 200 metrov, tretja pa je bila Rusinja Anastazija Kapačinska (50,24). Američanka Sanya Richards-Ross, branilka naslova, je bila predzadnja, sedma (51,32).

Valerie Adams je ubranila naslov v suvanju krogle pred Belorusinjo Nadeždo Ostapčuk (20,05 m) in Američanko Jillian Camareno Williams (20,02 m). Wojciechowski je bil prvi v skoku s palico, čeprav je 5,90 metra tako kot on preskočil tudi Kubanec Lazaru Borgesu. Slednji je bil na zadnji višini tekme in najvišji letos v tej disciplini uspešen tretjič, Poljak pa je letvico preskočil v drugem poskusu in se veselil zlata. Bron je osvojil Francoz Renaud Lavillenie (5,85 m), ki je bil pred SP sam lastnik najboljšega izida sezone.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.