Roddick premagal Nadala

Foto: Žurnal24 Andy Rodick je v četrtfinalu premagal Rafaela Nadala.
Odprto prvenstvo Dubaja se bo nadaljevalo brez najboljših dveh teniških igralcev. Po tem, ko je v prvem kolu izpadel Roger Federer, se je v četrtfinalu poslovil še Rafael Nadal. Premagal ga je Andy Roddick.
Oglej si celoten članek
 

Dubaj (ATP), četrtfinale

A. Roddick (ZDA, 6) : R. Nadal (ŠPA, 2) 7:6 (5), 6:2
F. Lopez (ŠPA)
: D. Ferrer (ŠPA, 4) 6:4, 6:3
N. Davidenko (RUS, 5)
: A. Murray (VB) 7:5, 6:4
N. Djoković (SRB, 3)
: I. Andrejev (RUS) 6:2, 6:1

Zaključni boji odprtega prvenstva v Dubaju bodo potekali brez dveh najboljših teniških teniških igralcev. Številko ena, Švicarja Rogerja Federerja je že v prvem kolu premagal najboljši britanski teniški igralec Andy Murray. Škot, na lestvici ATP je trenutno na 11. mestu, je sicer svoj nastop končal v četrfinalu, ko je moral v dveh nizih priznati premoč petemu nosilcu na turnirju Rusu Nikolaju Davidenku. Brez težav je svoje delo v četrfinalu opravil Srb Novak Djoković, ki je s 6:2 in 6:1 slavil nad nepostavljenim Rusom Igorjem Andrejevim.

Bolj kot Murrayjevo slovo od Dubaja pa je presenetila novica, da polfinala ne bosta videla dva nosilca. Četrtega nosilca, Španca Davida Ferrerja je s 6:4 in 6:3 premagal nepostavljeni rojak Feliciano Lopez, ki je na ATP lestvici šele na 42. mestu. Še bolj presenetljiv je poraz najboljšega španskega tenisača: Rafaela Nadala, številko dve moškega tenisa, je domov poslal Američan Andy Roddick. Roddick je po zmagi presenetil še z novico, da se je že pred tednom dni sporazumno končalo njegovo sodelovanje s trenerjem Jimmyjem Connorsom. "Ostajava prijatelja. Še vedno ga zelo cenim. Sem žalosten, a hkrati tudi zelo hvaležen za vse, kar mi je dal, in za to, da je del svojega časa po upokojitvi namenil tudi meni," je na tiskovni konferenci povedal 25-letni Roddick, ki je še pojasnil, da je njegov trener težko potoval z njim po številnih turnirjih. Roddick je še dodal, da se bo še vedno kdaj po kak nasvet obrnil na Connorsa.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.