Rodgers za navdih uporabil besede žalujoče mame

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Liverpoola Brendan Rodgers je razkril, da je za motivacijo igralcev pred nedeljsko tekmo z Norwich Cityjem uporabil besede Margaret Aspinall, ene od mater, ki še vedno žalujejo za tragedijo na Hillsboroughu.
Oglej si celoten članek

Liverpool je pri Norwich Cityju ubranil vodstvo na vrhu Premier League in z zmago prednost pred Chelseajem povišal na pet točk, trener Brendan Rodgers pa se je znova izkazal s svojimi motivacijskimi prijemi.

Po tekmi je priznal, da je igralcem ponovil besede Margaret Aspinall, ki je leta 1989 ob tragediji na stadionu Hillsborough izgubila sina Jamesa, na čustveni spominski slovesnosti na Anfieldu pa je bila med govoricami, ki je ganila občinstvo ob 25. obletnici največje športne nesreče v zgodovini Velike Britanije.

Besede dali na zid

"Imeli smo spominsko slovesnost med tednom, ki je bila zelo ganljiva," je po obračunu na Carrow Roadu, kjer je Liverpool potrdil zmago na derbiju z Manchester Cityjem, dejal Rodgers. "Zato sem se odločil uporabiti besede Margaret Aspinall. Dali smo jih na zid. Govorila je o stresu in kako ti je lahko zaradi njega težko, a ti lahko da tudi izjemno odločnost za boj. To so bile besede, ki smo jih pred tekmo predali igralcem. To je res en klub v svojem trenutku in vsi se bomo borili, da dosežemo naš ultimativni cilj."

Liverpoolu proti moštvu, ki se bori za obstanek, pričakovano ni bilo lahko, čeprav so "kanarčki" hitro zaostali z 0:2 po golih Raheema Sterlinga in Luisa SuárezaGary Hooper je znižal, po drugem zadetku Sterlinga pa je za 3:2 poskrbel Robert Snodgrass, a je bilo to premalo za domače.

"Sterling verjetno najboljši mladi Evropejec"

To je bila rekordna enajsta zaporedna zmaga za Rodgersove varovance, ki imajo usodo zdaj neizpodbitno v svojih rokah. Lahko dosežejo in presežejo tudi dosežek 12 zmag večnih rivalov Manchester Uniteda (sezona 1999/2000), 14 pa jih je leta 2002 uspelo nanizati Arsenalu. Na Anfieldu se obeta nov praznik, na verjetno odločilno tekmo za naslov prihaja Chelsea z osovraženim Joséjem Mourinhom.

"To bo briljantna tekma, ko bo Chelsea prišel na Anfield. Navijači bodo pripravljeni, ekipa se bo veselila te tekme," je dejal Rodgers in morda kot odgovor svojemu nekdanjemu nadrejenemu Mourinhu, slednji mu je pred časom svetoval, da naj se ne ukvarja s sodniki, nato pa po njih po porazu s Sunderlandom ostro napadel tudi sam, pohvalil svojega mladega zvezdnika Sterlinga. Portugalec je namreč celo sezono propagiral Edena Hazarda, ki ga je označil za "najboljšega mladega igralca".

"Verjetno je najboljši mladi igralec v evropskem nogometu v tem trenutku," je še pristavil Rodgers. "Zelo, zelo sem bil zadovoljen z njegovo zrelostjo. Je res skromen fant, ima tiste vgrajene možgane in samozaupanje. Njegov prvi gol je bil fantastičen. Sodniki? Nihče nam ni pomagal zmagati enajst tekem zapored ali zabiti 96 golov. Res se osredotočamo sami nase. Nikoli se preveč ne oziramo na druge trenerje in njihove igrice. To ne šteje nič, če sami ne opravimo dela. Gotovo pomaga tri tekme pred koncem, a vseeno moraš opraviti svoj del posla. Igralci mi dajejo vse. Enajst tekem zapored je neverjeten dosežek."

Prvi del novega dokumentarca ESPN o tragediji v Sheffieldu, kjer z ostalimi borci za pravico spregovori tudi Aspinallova:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.