Rodićeva na devetem mestu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Snežana Rodič je v finalu troskoka zasedla deveto mesto (14,13 m) in si s tem ni priborila še treh skokov najboljših osmih tekmovalk. Manjkala sta ji dva centimetra.
Oglej si celoten članek

"Do zadnjega sem čakala, kako se bo razpletlo, vendar mi je za las spodletelo, ko me je prav v zadnjem poskusu ob bučni podpori občinstva za dva cm premagala domačinka. Škoda, priznati moram, da sem malo razočarana. Po prvih dveh skokih se nekako nisem našla, šele v tretjem sem presegla 14 m. Žal sem v doskoku precej izpustila, tudi tri decimetre. Na zadnjih treningih mi je šlo zelo dobro, žal pa je treba na tekmi imeti tudi malo sreče, ki je tokrat nisem imela," je po nastopu menila Rodičeva.

Finale je začela s 13,75 m, kar je bil prvi uspešen skok na tekmi, saj sta pred njo Grkinja Athanasia Perra in Dana Veldakova iz Slovaške prestopili. Takoj nato je Rusinja Ana Pjatik skočila 14,29 m, Kubanka Mabela Gay centimeter manj (14,28 m), Konjeva točno 14,29 m. Po prvi seriji je vodila Saladuha (14,42 m) pred Hano Knjaževo Minenko, ki nastopa za Izrael (14,33 m), Rodičeva pa je bila v uvodni seriji, ko je bilo le sedem veljavnih skokov, šesta.

"Vse smo bile živčne, saj smo si želele priti med najboljšo osmerico. Poleg tega nam je nagajal spremenljiv veter, zato je bilo tudi toliko prestopov. Žal delam napake v doskoku, tudi v kvalifikacijah sem izpustila 20 cm. Podobno je bilo tudi pri 14,13 m, ko je trener Srdjan Djordjević jezno dejal, da sem znova izpustila 20, 30 cm," je po nastopu, v katerem je dosegla manj od pričakovanj, še pojasnila Rodičeva.

Perra je v drugi seriji skočila 13,75 m, Veldakova (13,84 m) je prehitela Rodičevo, ki je prestopila, pred njo pa sta prišli še Jamajčanka Kimberly Williams (13,98 m) in Poljakinja Anna Jagaciak (13,95 m) in Rodičeva si je delila predzadnje, deseto mesto. Ibargüenova je s 14,85 m in izenačenim izidom sezone prevzela vodstvo, Konjeva se je z 14,81 m prebila na drugo mesto, Saladuha pa je bila tretja (14,65 m).

Rodičeva se je v tretji seriji, v kateri se je borila za osmo mesto in s tem za še tri skoke v finalu, ponovno izkazala, namerili so ji 14,13 m in je napredovala na sedmo mesto. Williamsova jo je prehitela za štiri cm (14,17 m), Rusinja Irina Gumenjuk, zadnja po vrsti, pa je po dveh prestopih skočila 14,15 m, Rodičevo ugnala prav v zadnjem možnem poskusu za dva centimetra in Slovenki preprečila nadaljevanje tekmovanja. Vrstni red na prvih treh mestih in daljave so po polovici tekmovanja ostali nespremenjeni in tako je bilo tudi do konca. Odličja je torej dala ena sama, druga serija.

Manjkala dva centimetra

"Škoda, tako malo je manjkalo. Gumenjukova mi je po skoku sicer dejala: 'oprosti', ampak, kaj hočemo, ni mi uspelo priti med osmerico, kar je bil moj cilj. To pa še ne pomeni, da se bom predala. še naprej bom skušala biti uspešna, posvetila pa se bom tudi skoku v daljino," je napovedala Rodičeva, ki je bila letos na pragu mednarodne norme tudi v skoku v daljino.

Tridesetletna slovenska atletinja odličja na velikih tekmovanjih še nima, najbližje pa mu je bila leta 2011, ko je na dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu zasedla četrto mesto, za bronom pa zaostala za štiri centimetre. Na EP na prostem v Barceloni je leta 2010 zasedla šesto mesto (14,32 m), šesta pa je bila tudi na dvoranskem EP leta 2009 v Torinu. Dve deveti mesti je doslej zasedla na dvoranskih SP, leta 2005 v Madridu in leta 2010 v Dohi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.