Rodriguez slekel Chavanela

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Domačin Joaquim Rodriguez je dobil osmo etapo kolesarska dirke po Španiji in tudi prevzel skupno vodstvo. Jani Brajkovič je v cilj gorske etape prišel kot 16., v skupnem seštevku zaostaja 1:33.
Oglej si celoten članek

Španec Joaquim Rodriguez je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Španiji. Član ekipe Katjuša je na 183 kilometrov dolgi preizkušnji med Talavero de la Reina in San Lorenzom za devet sekund ugnal drugouvrščenega Italijana Micheleja Scarponija (Lampre), tretji pa je bil Nizozemec Bauke Mollema (Rabobank), ki je zaostal še sekundo več. Edini Slovenec na dirki Janez Brajkovič (Radioshack) je bil 16., v cilj pa je pripeljal s 23 sekundami zaostanka.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjem vzponu. Rodriguez, tokratna zmaga je bila zanj druga etapna na letošnji Vuelti, je bil dovolj močan, da je sledil Micheleju Scarponiju, ko pa se je strmina dvignila do 23 stopinj, je planil mimo Italijana. Na koncu si je priboril skoraj deset sekund naskoka, obenem pa je pobral še časovni bonus. Vse skupaj je bilo dovolj tudi za prevzem skupnega vodstva, saj doslej vodilni Sylvain Chavanel (Quick Step) ni zmogel ritma in je odpadel pred zadnjim vzponom. Z zaostankom dobre minute je bil šele 37. in je v skupnem seštevku zdrsnil na osmo mesto (+1:00). "Vedel sem, kje je treba napasti, saj sem si traso že prej ogledal. Vesel sem, da se je moj trud poplačal s prvim mestom," je dejal zmagovalec in pohvalil odlično delo moštva.

S pobegom je sredi etape sicer poskušala četverica Matteo Montaguti, Heinrich Haussler, Adrian Palomares in Julien Fourchard, ki pa jo je ekipa Katjuše, ki je narekovala lov na ubežnike, ujela 15 kilometrov pred ciljem. Danes je zaradi posledic padca na petkovi etapi po 40 kilometrih odstopil Američan Tyler Farrar. V skupni razvrstitvi je ima zdaj Rodriguez 32 sekund naskoka pred rojakom in moštvenim kolegom Danielom Morenom, Brajkovič pa je 16. (+1:33).

V nedeljo kolesarje čaka deveta etapa, karavana bo med Villacastinom in La Covatillo prekolesarila slabih 180 kilometrov.

Kolesarska dirka po Španiji, osma etapa:

1. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) 4:49,01
2. Michele Scarponi (Ita/Lampre) + 0:09
3. Bauke Mollema (Niz/Rabobank) + 0:10
4. Jurgen van den Broeck (Bel/Omega-Lotto) + 0:10
5. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard-Trek) + 0:12
...
16. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) + 0:20

Kolesarska dirka po Španiji, skupno:

1. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) 32:18,16
2. Daniel Moreno (Špa/Katjuša) + 0:32
3. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard-Trek) + 0:34
4. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas) + 0:45
5. Michele Scarponi (Ita/Lampre) + 0:51
...
16. Jani Brajkovič (Slo/RadioShack) + 1:30

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.