Rogaška vodi po prvi tekmi

Foto: KZS/alesfevzer.com
Foto: KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Rogaške so dobili prvo tekmo finala lige Telemach. Pred svojimi gledalci so premagali Tajfun z 81:73 (18:9, 37:33, 57:50).
Oglej si celoten članek

Tekma je v dvorano v Rogaški Slatini sicer privabila rekordno število gledalcev. Tribune - dve montažni je klub s pomočjo domačih navijačev postavil na dan tekme - so bile zasedene že uro pred začetkom, vzdušje, ki ga je pripravilo nekaj več kot tisoč gledalcev, pa je bilo na ravni zgodovinskega športnega spektakla, kakršnega kraj z dobrih 5000 prebivalci še ni doživel. Nekaj podobnega se obeta tudi v Šentjurju, kjer pa telovadnica osnovne šole sprejme le polovico toliko gledalcev kot v Rogaški Slatini.

Gostitelji vselej korak spredaj

Start tekme je pripadel Rogaški, ki je z agresivno obrambo in razpoloženim Draženom Bubničem (12 točk v prvi četrtini) dokazala, zakaj velja za eno najmanj gostoljubnih ekip v ligi Telemach. Na začetku druge četrtine je povedla z 22:11. A Tajfun, ki je nastopil brez drugega strelca Ceole Clarka, ki je v polfinalu proti Krki dobil težji pretres možganov, ni v nedogled grešil - 3:12 iz igre v prvih desetih minutah. Šentjurčanom je v nadaljevanju prvega polčasa stekel met z razdalje, uveljavili so tudi premoč pod obročema in tekmeca še pred odmorom dohiteli ter celo prehiteli (32:33). Zadnjih pet točk v prvem polčasu so nato dosegli gostitelji.

Gospodar drugega dela je bila Rogaška. Hitro je znova prišla do dvomestne prednosti (43:33), ki so jo gostje sicer večkrat zmanjšali (46:45, 59:57), toda nikdar povsem izničili. Sredi zadnje četrtine sta za prednost desetih točk (70:60) s trojkama poskrbela Sandi Čebular in Bubnić, še za štiri točke več pa so gostitelji povedli po košu Žige Dimca. A tudi tokrat so se košarkarji iz Šentjurja vrnili le na tri točke zaostanka (73:76), nato pa je slabo minuto pred koncem odločilni met za tri točke zadel Čebular (21 točk, 6 skokov, 5 podaj). 

Bubnić je k zmagi prispeval 17 točk, pri Tajfunu pa je bil strelsko najbolj razpoložen Ivan Držić s prav tako 17. točkami, eno manj pa je v svojo statistiko vpisal Đorđe Lelić.

"Smo na tretjini poti"

"Naredili smo le tretjino poti do končne zmage. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik skozi celotno tekmo. Gostom smo po lastnih neumnostih nekajkrat dovolili, da so se približali. Bolj boli to, da smo prejeli tri zaporedne trojke, po katerih je naša prednost iz dvanajstih točk skopnela le na tri točke. Na srečo smo nato tudi mi prekinili strelski post, na drugi strani zadeli trojko in odločili tekmo. Kot na vseh dosedanjih tekmah s Tajfunom smo tudi tokrat imeli težave s skokom. Če tega elementa do naslednjič ne popravimo, nam bo še težje," je po tekmi dejal domači trener Damjan Novaković.

"Kljub porazu se ne predajamo, saj gre vendarle za prvo tekmo finala Lige Telemach. Rogaška je imela prednost domačega igrišča in mislim, da je to izkoristila. Sedaj se niz seli v Šetjur. Upam, da se v našo rotacijo vrne Clark. Kljub temu, da njega v njej tokrat ni bilo, mislim, da so ostali fantje korektno opravili svoje delo. Rogaška nam je pobegnila, a smo se vrnili na štiri točke zaostanka, pa nato napravili napako v korakih ali treh sekundah pod obročem. Slatinčani so nam tako znova ušli. Tekmo bomo analizirali in se dobro pripravili za nedeljo," pa je povedal trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:01 23. Maj 2015.

    lepo vas prosim da nehate kvasiti neumnost. občina rogaška ima nekaj preko 11000 prebivalcev, Šentjur pa preko 19.000 in prosim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.