Roglič do zmage na najstarejši dirki, Pogačar četrti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska kolesarja znova blestela, Roglič najmočnejši v zaključku. To je bila njegova 60. zmaga v profesionalni kareri.
Oglej si celoten članek

Slovenska kolesarska zvezdnika Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na enodnevni preizkušnji Milano - Torino, gre za najstarejšo dirko, prvič je bila organizirana že leta 1876, zadnji vzpon na Supergo (4,9 km) začela v skupini največjih favoritov, pred to je z nekaj sekundami prednosti osamljen vozil član ekipe Deceuninck - Quick-Step Mauri Vansevenant. Sledilo mu je 23 kolesarjev. 

Na čelu zasledovalcev je pet kilometrov pred ciljem razliko do ubežnika poskušal zmanjšati Rafal Majka, ki je delal za Pogačarja. Njegovemu tempu na začetku klanca med drugimi ni uspel slediti niti svetovni prvak Julian Alaphilippe. Vansevenanta, moštvenega kolega slednjega, so ujeli štiri kilometre pred ciljem. V igri za zmago so takrat ostali le še Joao Almeida, Michael Woods, Adam Yates, Alejandro Valverde in oba Slovenca.

Kilometer kasneje so bili v ospredju le še Pogačar in Roglič ter Almeida in Yates. Slednji je napadel še enkrat, pridružiti se mu je uspel le zasavski šampion. Poldrugi kilometer pred cljno črto je imel britansko-slovenski dvojec že 20 sekund prednosti pred portugalsko-slovenskim parom. 

Foto: Profimedia Primož Roglič

Yates je 500 metrov pred ciljem skušal pobegniti Rogliču, a je ta nadomestil nekaj metrov zaostanka, nato pa švignil mimo Britanca. Ta je odkimal z glavo in le še nemočno obsedel na kolesu, Slovenec pa je zanesljivo prikolesaril do zmage. Na koncu je Yates zaostal za 12 sekund.

Sprint za tretje mesto je za las dobil Almeida. Oba s Pogačarjem sta po 199 km dirke zaostala za 35 sekund. Tretji slovenski predstavnik Jan Polanc je zasedel 52. mesto, zaostal je štiri minute in 58 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.