Roglič in Špilak tri sekunde za vodilnim

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec David de la Cruz je zmagovalec današnje tretje etape kolesarske dirke po Baskiji, po njej pa je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.
Oglej si celoten članek

Za kolesarjem ekipe Quick-Step sta se na preizkušnji od Vitorie do San Sebastiana v dolžini 160 km uvrstila Poljak Michal Kwiatkowski in Avstralec Jay McCarthy, oba sta zaostala za tri sekunde.

De la Cruz ima zdaj v skupni razvrstitvi tri sekunde prednosti pred McCarthyjem in tretjeuvrščenim rojakom Alejandrom Valverdejem. Do današnje etape vodilni v skupni razvrstitvi, Avstralec Michael Matthews, je v tretji zaostal več kot minuto in močno zdrsnil po lestvici.

Na baskovski pentlji nastopa pet slovenskih kolesarjev. Na današnji preizkušnji se je najbolj izkazal Primož Roglič (Lotto-Jumbo), ki je osvojil 29. mesto, Simon Špilak (Katjuša) je bil 31., oba pa sta zaostala za tri sekunde. Janez Brajkovič (Bahrain Merida) je zasedel 59. (+3:22), Matej Mohorič (UEA Team Emirates) 111., Grega Bole (Bahrain Merida) pa 120. mesto (oba sta zaostala 15:35 minute).

V skupni razvrstitvi je Roglič 17., Špilak 28. (oba +0:03), Brajkovič 57. (+3:22), Mohorič 104. in Bole 113. (oba +15:35).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.