Roglič moral loviti in miriti nestrpneže (video)

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Nici se je začela največja kolesarska preizkušnja, dirka po Franciji. Že prva etapa je zahtevala veliko previdnosti in živcev, pa ne toliko zaradi novega koronavirusa, ampak zaradi spolzkih cest, ki so povzročile ogromno število padcev.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič, za mnoge prvi favorit dirke, in drugi slovenski adut za skupni seštevek Tadej Pogačar sta preživela vse težave uvodne etape. Predvsem v Rogličevi ekipi Jumbo Visma se je dalo videti, kako ekipa skrbi za kapetana. Moštveni kolegi so bili večji del etape ob njem in to večinoma na začetku glavnine, podobno velja za Pogačarjev UAE Emirates, pri katerem je za kapetana dobro skrbel Jan Polanc.

1. etapa Norvežanu Deževni kaos na Touru terjal velik davek! Favoriti padali kot za stavo

To je bilo še kako pomembno, saj so bile ceste spolzke, trasa pa tehnična z veliko zavoji. Predvsem so bili nevarni spusti, tako da padcev in okvar ni manjkalo, še več, bilo jih je kot že dolgo ne. Najprej je padel Kolumbijec Nairo Quintana, nato Irec Sam Bennett, pa Pavel Sivakov, eden glavnih pomočnikov lanskega zmagovalca Egana Bernala, ki si je močno opraskal telo. Težave z okvaro kolesa je imel Francoz Julian Alaphilippe.

Tehnične probleme je imel tudi novi evropski prvak Giacomo Nizzolo, na tleh so znašli še en pomočnik Bernala Ekvadorec Andrey Amador, pa Španec Mikel Nieve, avstralski sprinter Caleb Ewan, Nemec John Degenkolb, trije člani Bahrain McLarna, med drugimi tudi Matej Mohorič in Mikel Landa, od ekipe Jumbo Visma pa Belgijec Wout Van Aert, še kakšnega pa kamere zagotovo niso zabeležile.

Za kratek čas se je na tleh znašel tudi sam Bernal, najbolj grozljiva pa je bila situacija s kapetanom Astane Miguelom Angelom Lopezom, ki se je zaradi spolzkega cestišča zaletel v prometni znak, na srečo brez posledic, saj je lahko nadaljeval z dirko, potem ko mu je kolo odstopil moštveni kolega Ion Izagirre.

To je bil znak za Rogliča, ki je z gestami opozarjal kolesarje, naj se vendarle umirijo. Nekaj nestrpnežev je sicer še bilo, a čelo "peletona" po dogovoru ni navijalo ritma, kar je omogočilo, da so se tudi številni zaostali kolesarji lahko spet priključili.

Na koncu so se kolesarji tudi po Rogličevi zaslugi varno (z izjemo Georga Bennetta) pripeljali do zadnjih treh kilometrov, kjer pa smo bili v borbi sprinterskih ekip za prostor priča še enemu grdemu množičnemu padcu, kjer pa jo najhuje skupil Thibaut Pinot.

Le kaj bi šele lahko bilo, če Primož ne bi uspel umiriti glavnine!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:10 29. Avgust 2020.

    Rogla ne samo, da je najboljši ampak je tudi vodja ! Sem gledal dokumentarec danes - CAR ! ZMAGOVALEC !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.