Roglič navdušil z odgovorom, katere ekipe se na Vuelti najbolj boji

Foto: Epa
Foto: Epa
Ali bo letošnjo Vuelto zaznamoval troboj Jumbo-Visma - Ineos Grenadiers - Movistar?
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je na odličen način začel z letošnjo Dirko po Španiji, saj se kolesarji niso udarili še na nobeni izmed najtežjih gorskih etap, pa si je Slovenec že prikolesaril lepo prednost pred največjimi rivali.

Če zanemarimo nekatere kolesarje, ki so visoku v skupnem seštevku predvsem po zaslugi uspešnih pobegov, ima tako Roglič pred najvevarnejšimi kolesarji 25 sekund prednosti pred Enricom Masom, 36 pred Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar), 41 pred Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers), minuto in šest sekund pred Aleksandrom Vlasovim (Astana) ter minuto in 22 sekund pred Adamom Yatesom (Ineos Grenadiers).

Foto: Epa Vuelta

Prednost Rogliča zagotovo ni velika, a glede na traso dosedenajih etap vseeno navdušuje dejstvo, da si je pred začetkom najtežjih gorskih etap, kot bo nedeljska z zaključnim vzponom na Alto de Velefique, že privozil tolikšno prednost.

"Zagotovo si nikoli ne moreš privoziti dovoljšne razlike do svojih nasprotnikov, toda najpomembnejša je razlika na cilju na koncu dirke," je pred začetkom prvih resnih preizkušenj povedal Roglič, ki bo v deveti etapi moral braniti rdečo majico na eni najtežjih etap dirke. "S svojimi fanti bom jutri poizkušal izvleči največ, kar se da," je nedeljsko etapo napovedal Roglič.

Foto: Epa Vuelta

Kot je opazno že iz skupnega seštevka, sta Rogliču najbolj nevarni ekipi Movistar in Ineos Grenadiers, saj so njuni kolesarji zasedli sam vrh skupnega seštevka, toda Jumbo-Visma ima še eno skrito orožje. Roglič si namreč že ves čas svojih nastopov na velikih tritedenskih dirk želi, da bi ob sebi imel v vlogi sokapetana še kakšnega izmed visokouvrščenih kolesarjev, saj bi tako lažje napadali druge ekipe ter sestavljali taktiko.

Jumbo-Visma mu je tako za Tour (ki pa se je za Rogliča na nesrečo predčasno končal) ob bok postavila Jonasa Vingegaarda, tokrat pa je ta vloga pripadla Američanu Seppu Kussu, ki sicer zaenkrat še ni pokazal svoje prave forme, a se je po zaslugi uspešnega bega zavihtel na 8. mesto z 59 sekundami zaostanka.

Foto: Epa Vuelta

Roglič ima tako ob sebi zvestega pomočnika, katerega lahko mirne duše pošlje v napad, nasprotniki pa bodo nanj morali še kako odgovoriti, če ne želijo, da se Američan vplete v boj za skupno zmago.

A podobne načrte imajo tudi največji rivali. Ekipa Movistar je sicer v petek po grozljivem padcu ostala brez Alejandra Valverdeja, a sta zato Mas in Lopez zaenkrat najnevarnejša Rogličeva tekmeca, še več opcij pa ima pri načrtovanju svojih napadov ekipa Ineos Granadiers, ki ima poleg Yatesa in Bernala v igri še Richarda Carapaza, čeprav je ta v prvem tednu že precej trpel, a vseeno še vedno zaostaja manj kot tri minute. 

Foto: Epa Vuelta

Novinarje je tako pred prvo resno gorsko etapo zanimalo, katera ekipa izmed omenjenih ekip bolj skrbi Rogliča, na kar je Slovenec ponudil izjemno samozavesten epski odgovor: "Nihče nas ne skrbi, mar ne? Zagotovo bo najmočenjši tisti, kateremu bo najbolj ugodno na kolesu in upam, da bomo to mi."

A kljub Primoževi samozavesti je treba priznati, da med najmočnejšimi ekipami letošnje Vuelte zaenkrat prav zagotovo ni Jumbo-Visme. Z izjemo nezlomljivega Roberta Gesinka, ki je pri narekovanju tempa na zahrbtnih ravninskih etapah opravil fenomenalno delo, se preostali člani ekipe zaenkrat niso niti najmanj izkazali.

Foto: Epa Vuelta

Roglič je bil prevečkrat osamljen in nezaščiten s strani sotekmovalcev, medtem ko so na do sedaj najtežji etapi, ko je bilo v glavnini še okoli 30 kolesarjev, vsi že popustili ter pustili Rogliča povsem samega obkroženega s kolesarji Ineosa, Movistarja in Bahrain Victoriousa. "Naša prava moč se bo videla na nedeljski etapi ter v prihajajočih dneh, toda sam zagotovo verjamem v svoje može," pa je navijače nizozemske ekipe pomiril Roglič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.