Roglič ponovno pometel s kolesarsko elito

Foto: Epa Primož Roglič Foto: Epa Primož Roglič Foto: Epa Primož Roglič Foto: Epa Primož Roglič Foto: Epa Thibaut Pinot Foto: Epa Primož Roglič
Napad v zadnjem kilometru je Primožu Rogliču (Jumbo-Visma) prinesel etapno zmago ter rumeno majico.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Primož Roglič nadaljuje s sanjskimi predstavami. Na drugi etapi slovite francoske dirke Kriterij Dauphine, katera se je zaključila z brutalnim vzponom na legendarni Col de Porte, je naravnost pometel s konkurenco, saj nihče izmed preostalih favoritov ni mogel slediti njegovemu silovitemu napadu v zadnjih 600 metrih.

Foto: Epa Primož Roglič

Dirka se je sicer začela z begom osmerice kolesarjev, katero so sestavljali Bruno Armirail, Kasper Asgreen, Jasha Sütterlin, Ben O’Connor, Jérôme Cousin, Geoffrey Soupe, Michael Schär ter Fabien Doubey. Privozili so si dobre tri minute prednosti, preden je glavnina vzela zadevo v svoje roke.

Narekovanje tempa sta prevzeli najmočnejši ekipi, katerih epski spopad pričakujemo tudi na bližajočem se Touru, Jumbo-Visma in Team Ineos (nekdanji Sky).

Prednost ubežnikov se je začela topiti, po prečkanju predzadnjega vzpona etape, zelo zahtevnega klanca prve kategorije Côte Maillet, pa sta v ospredju ostala le še Schär (nosilec pikčaste majice za najboljšega hribolazca) ter Bruno Armirail.

Štiri kilometre pred začetkom legendarnega vzpona na Col de Porte pa je prišlo do grdega padca, kjer jo je najhuje skupil izjemni Kolumbijec Sergio Higuita, izmed bolj znanih kolesarjev pa sta se na tleh znašla tudi Francoz Pierre Latour ter Irec Dan Martin.

Oba ubežnika sta imela pred začetkom 17-kilometrskega poslednjega vzpona le še minuto prednosti, najdlje pa ja zdržal Armirail, ki je bil ujet 9 kilometrov pred ciljem.

Ineos je nato še močneje navil tempo, odpadati pa so začela tudi največja imena svetovnega kolesarstva, kot so Julian Alaphilippe, Chris Froome, Enric Mas, Rigoberto Uran, Tom Dumoulin...

Foto: Epa Primož Roglič

Ko pa je kapetan Ineosa Egan Bernal porabil še zadnjega svojega pomočnika, je najprej napadel Nemec Emanuel Buchmann, nato pa tudi sam Bernal, a je Roglič s pomočjo ekipnega kolega Seppa Kussa nadzoroval situacijo.

Nato pa je v zadnjem kilometru, kakšnih 600 metrov pred ciljem, na vso moč napadel prav Roglič, ki je naravnost ponižal konkurenco, saj v vsega dobri polovici kilometra najbližjega zasledovalca Thibauta Pinota (FDJ) pustil kar 8 sekund za sabo.

Z istim časom sta ciljno črto prečkala tudi tretjeuvrščeni Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe) ter Guillaume Martin (Cofidis). Kolesarji od 5. do 10. mesta, med katerimi je bil tudi Bernal, so zaostali za 10 sekund.

Zelo solidno je odvozil tudi drugi izmed slovenskih favoritov, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je končal na 15 mestu z minuto in sekundo zaostanka.

Roglič je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima pred še tremi zelo razburljivimi gorskimi etapami 12 sekund prednosti pred Pinotom in 14 pred Buchmannom. Pogačar je na 14. mestu z zaostankom minute ter 11 sekund.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:09 14. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • 19:54 13. Avgust 2020.

    Zdravo, Sem gospa Bedet, pošiljam ponudbo za posojilo med posamezniki, ki vam omogoča, da brez skrbi uresničite svoje sanje. Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.