Roglič potrdil nastop na dirki po Sloveniji

Foto: Anže Petkovšek Primož Roglič
Foto: Anže Petkovšek Primož Roglič
Na slovenski pentlji se bo predstavil tudi zmagovalec nedavne dirke po Baskiji.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski kolesar Primož Roglič bo nastopil na letošnji jubilejni 25. dirki Po Sloveniji, ki se bo začela 13. junija v Lendavi in bo letos trajala pet dni. Član ekipe LottoNl-Jumbo je slovensko pentljo zmagal leta 2015, takrat še v dresu Adrie Mobila, in je zadnji slovenski zmagovalec največje kolesarske dirke v Sloveniji.

Lestvica Rogliču močno narasel renome

Na dosedanjih 24. dirkah Po Sloveniji so tuji kolesarji končno zmago slavili 13-krat, 11-krat pa Slovenci. Roglič bo zagotovo eden glavnih favoritov, da zaostanek v zmagah zniža, na roko mu gre tudi letošnja trasa, saj bo zadnja etapa vožnja na čas v Novem mestu, že pred tem bosta dve razgibani in zahtevni etapi. Uvodna etapa bo potekala med Lendavo in Mursko Soboto, druga med Mariborom in Rogaško Slatino, tretja med Slovenskimi Konjicami in Celjem, četrta med Ljubljano in Kamnikom, peta pa med Trebnjem in Novim mestom.

Na dirki bo nastopilo 21 ekip, od tega rekordnih sedem iz svetovne serije. Prihaja Bora Hansgrohe z lanskim zmagovalcem Rafalom Majko, Katjuša z Marcelom Kittlom, Bahrain-Merida s slovenskim paketom, LottoNL-Jumbo s Primožem Rogličem, Dimension Data z Markom Cavendishem, Mitchelton-Scott z Luko Mezgecem in Calebom Ewanom ter EF Education Cannondale.

Prenos dirke bo na Eurosportu, hkrati tudi na RTV Slovenija, kolesarji pa se bodo znova borili za zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku.

Na novinarski konferenci v Ljubljani so organizatorji s partnerji, med glavnimi je znova Slovenska turistična organizacija, predstavili prve podrobnosti, ki letos praznuje 25. izvedbo. Direktor dirke Bogdan Fink je v predstavitvi trase razkril, da bo prva etapa prečkala slovensko mejo z Madžarsko. "V 25 letih je dirka gostovala v vseh sosednjih državah," je dejal.

Fink je še pojasnil, da bo prvi resni preizkus za kandidate za končno zmago tretja etapa, ki jih bo popeljala čez Celjsko kočo in na Celjski grad, naslednji dan bo trasa speljana po vrhovih v okolici Kamnika, dokončni vrstni red pa bo znan po zadnji etapi, ki bo vožnja na čas. Vse skupaj kolesarje čaka 664 kilometrov.

Ena od novosti dirke so tudi ambasadorji dirke, to so postali Roglič, Luka Mezgec, Matej Mohorič in Janez Brajkovič.

Fink je na koncu razkril še, da je proračun dirke milijon evrov, ni pa zanikal možnosti, da bi se na startu v dresu ekipe Bora pojavil slovaški zvezdnik, trikratni svetovni prvak Peter Sagan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.