Roglič razkril, ali je tekmecu prepustil zmago

Foto: Epa
Foto: Epa
Branilec naslova se ni uspel dokopati do druge etapne zmage, je pa ponovno oblekel rdečo majico.
Oglej si celoten članek

Slovenski šampion Primož Roglič (Jumbo-Visma) se je v zadnjih metrih šeste etape dirke po Španiji povsem približal vodilnemu Magnusu Cortu (EF Education-Nippo), a je zmaga zanj ostala nedosegljiva.

Dirka po Španiji Roglič spet v rdečem, za zmago zmanjkalo nekaj metrov

Kisovčan nad razpletom ni bil razočaran, saj je bila zmaga zanj drugotnega pomena. Precej pomembneje je bilo, da se izogne morebitnim težavam in pridobi pomembne sekunde v boju s konkurenti za končno lovoriko, kar mu je na koncu tudi uspelo.

Foto: Epa primož roglič Tako po etapi se je med uporabniki družbenih omrežij vnela razprava, ali je Roglič v zadnjih metrih namerno popustil in tako zmago prepustil Cortu, kar pa je Slovenec zanikal. 

"Magnus je bil močnejši, imel je res dobre noge, tako da si je nedvomno zaslužil zmagati," je povedal Roglič in dodal: "Zame zmaga ni bila tako pomembna."

"Na koncu sem imel tudi jaz dobre noge, zato sem malce sprintal. To so sladke skrbi," pa je na vprašanje, ali si je želel rdeče majice pred današnjo etapo, odvrnil novi vodilni v skupni razvrstitvi.

"Bomo videli, kdo bo v Santiagu de Composteli (zaključek dirke, op. a) najmočnejši. Do tja je še dolga pot. To je sicer dober začetek, a moramo še naprej ostati osredotočeni na svojo nalogo," je zaključil 31-letni Zasavec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.