Roglič s 25 sekundami zaostanka

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesarji na dirki po Veliki Britaniji so se v okviru pete etape merili na kronometru.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL - Jumbo) je v peti etapi dirke po Veliki Britaniji, 16,2 kilometra dolgi vožnji na čas v Tendringu, osvojil 12. mesto s 25 sekundami zaostanka za zmagovalcem in ekipnim sotekmovalcem, Nizozemcem Larsom Boomom. Ta je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Drugo mesto na današnjem kronometru je osvojil Belgijec Victor Campenaerts, ki je zaostal šest sekund, tretji pa je bil Belorus Vasil Kirijenka, ki je zaostal še sekundo več. Med deseterico so končali še nekateri dobri kronometristi, tudi svetovni prvak Nemec Tony Martin, ki je bil šesti, Poljak Michal Kwiatkowski, ki je končal na sedmem mestu, in Britanec Geraint Thomas, ki je bil osmi. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) je bil 26. z 49 sekundami zaostanka, Luka Mezgec (Orica-Scott) pa 74. (+2:13).

V skupni razvrstitvi ima Boom osem sekund prednosti pred Campenaertsom in devet pred Kirijenko. Roglič je 12. s 27 sekundami zamude, Mezgec 55. (+2:15), Tratnik pa 69. (+3:46).

Do konca dirke so še tri etape.

Velik lapsus "Srečo imajo, da so živi"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.