Roglič se je izognil vsem padcem, zmagal Bol

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Roglič v cilju z glavnino na drugi etapi dirke od Pariza do Nice.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Cees Bol, član nemške ekipe DSM, je zmagovalec druge, pretežno ravninske etape kolesarske dirke od Pariza do Nice. Nizozemec je za svojo prvo etapno zmago na tej dirki slavil po 188 kilometrih med krajema Oinville-sur-Montcient in Amilly, za kar je potreboval 4:27:59 ure.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je etapo končal v glavnini na 37. mestu z zaostankom 14 sekund, 37. je tudi v seštevku dirke po dveh etapah.

Avstralec Michael Matthews (BikeExchange) je na podlagi petih bonus sekund med etapo ter štirih bonus sekund na cilju oblekel rumeno majico vodilnega na dirki. Avstralec se je na tretjem mestu uvrstil pred danes petim Ircem Samom Bennettom, ki je dobil nedeljsko uvodno etapo.

V sprintu je Bol zmagal pred Dancem Madsom Pedersenom (Trek-Segafredo), svetovnim prvakom v cestnem kolesarstvu izpred dveh let, na etapi, ki so jo zaznamovali padci. Eden se je zgodil tudi pri iskanju dobrih pozacij za ciljni sprint.

Na dirki Paris-Nica bo v torek sledila posamična preizkušnja na čas, kronometer, v dolžini 14,4 kilometra s startom in ciljem v Gienu na bregovih Loare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.