Roglič še vedno poškodovan, Jumbo-Visma razkrila, kako dolgo bo še okreval

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jumbo-Visma se prihodnji teden odpravlja na višinske treninge v Španijo, do takrat pa naj bi tudi Primož Roglič končno popolnoma zacelil svojo poškodbo.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič še vedno okreva po bolečinah v kolenu, katere so se pojavile tik pred Dirko po Baskiji, na kateri so se nato prejšnji mesec stvari še poslabšale.

Toda po besedah iz njegove ekipe Jumbo-Visme naj bi se njegov proces okrevanja zaključil že naslednji teden, ko bo ponovno lahko začel trenirati na polno.

Slovenec bo namreč glavni adut ekipe na julijski Dirki po Franciji in se bo že naslednji teden skupaj ze ekipo odpravil na višinske priprave v špansko Sierro Nevado.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Roglič je sicer moral v zadnjem mesecu zaradi poškodbe izpustiti dve izmed svojih najljubših enodnevnih klasik, saj zaradi bolečin ni sodeloval na Valonski puščici in dirki Liege-Bastogne-Liege. Od njegovega zadnjega nastopa, ko je v bolečinah končal Dirko po Baskiji na osmem mestu, je tako minilo že skoraj en mesec.

Vse od takrat so bili njegovi treningi močno omejeni, zdravniška služba pa je ves čas spremljala napredek in razvoj dogodkov: "Še vedno smo v fazi okrevanja. Zdravniki in naš trener za zmogljivost Mathieu Heijboer vsakodnevno spremljajo Primoževo koleno. Njegovi treningi so še vedno z 'zategnjeno ročno zavoro'. Njegovo koleno bomo na polno obremenili šele prihodnji teden," je Rogličevo stanje za Het Laatste Nieuws opisal športni direktor ekipe Merijn Zeeman.

Foto: Profimedia Merijn Zeeman

Nobena skrivnost ni, da si pri Jumbo-Vismi želijo, da bi bil Roglič kar se le da dobro pripravljen za njihov glavni cilj sezone, Dirko po Franciji, ki je oddaljena manj kot dva meseca.

Na njej bo Roglič ob rojaku Tadeju Pogačarju prvi favorit za skupno zmago, zanesel pa se bo lahko na izjemno močno ekipo, saj naj bi se mu julija v Franciji iz Jumbo-Visme pridružili še Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk ter Sepp Kuss, medtem ko zadnji dve vozovnici za Tour zaenkrat še nista podeljeni.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Omenjeni kolesarji se bodo tako pridružili Rogliču na višinskih treningih v Sierri Nevadi, kot tudi Tiesj Benoot, Nathan van Hooydonck in Mike Teunissen, ki se bodo skupaj s Christophom Laportom borili za zadnji dve mesti v moštvu.

"Rajši začnemo priprave za Tour z nekoliko širšo selekcijo, saj nikoli ne veš, koliko kolesarjev lahko v prihajajočih tednih odpade, ali zboli. Seveda si nato ne želite, da bi ga zamenjali s kolesarjem, ki ni pripravljen," je še pogovor o trening kampu Jumbo-Visme zaključil Zeeman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.