Roglič spet med najboljšimi

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL Jumbo) je tudi na dirki Eneco Tour pokazal svoj talent v vožnji na čas.
Oglej si celoten članek

Kronometer, ki ne po dolžini ne po konfiguraciji proge ni bil ravno po njegovem okusu, je Primož Roglič končal na šestem mestu, za zmagovalcem Avstralcem Rohanom Dennisom (BMC) je na 9,6 kilometra dolgi progi zaostal 16 sekund.

Tak je tudi njegov zaostanek v skupnem seštevku, v katerem je po dveh etapah trenutno na osmem mestu, vodi pa zmagovalec kronometra Dennis, ki ima pet sekund prednosti pred domačinom Josom Van Emdnom, drugim v uri resnice, in 13 sekund prednosti pred slovaškim zvezdnikom Petrom Saganom, ki je v vožnji na čas s 17 sekundnim zaostankom zasedel osmo mesto.

Vsi drugi Slovenci po pričakovanju niso krojili vrha, še več, vsi so preizkušnjo končali v ozadju. Luka Mezgec (Orica BikeExchange) je zasedel 128. (+1:10), Borut Božič (Cofidis) 164. (+1:33), Luka Pibernik 166. (+1:36), Marko Kump (Lampre-Merida) pa 167. (+1:36) mesto. Do cilja je prišlo 175. kolesarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.