Roglič: Z dvignjeno glavo v borbo!

Foto: Kolesarska zveza Slovenije Primož Roglič Matej Mohorič
Slovenska moška kolesarska reprezentanca je od četrtka zbrana nedaleč od prizorišča svetovnega prvenstva v Innsbrucku.
Oglej si celoten članek

Sedmerica obljublja kapetanu Primožu Rogliču, ki bo eden od favoritov za najvišja mesta, pomoč do zadnjega atoma moči. Slednji opozarja, da se v slabih 260 kilometrih lahko zgodi marsikaj.

Selektor Andrej Hauptman je v četrtek popoldan pozdravil Rogliča, Mateja Mohoriča, Jana Polanca, Simona Špilaka, Grego Boleta, Luko Pibernika in Domna Novaka, ki so z avtobusom Bahrain-Meride prispeli v Finkenberg, kjer je nastanjena slovenska reprezentanca. Osmi član ekipe Jan Tratnik jih je že kar nestrpno čakal od nedelje.

Po krajšem treningu so sledile še medijske obveznosti, saj so številni tuji mediji želeli govoriti s slovenskimi kolesarji.

Dokaza, da slovenska reprezentanca misli resno, sta tudi dve ogromni vozili pred hotelom. Prvo je avtobus Bahrain-Meride, ki skrbi za prevoz slovenskih kolesarjev, drugo pa je servisni tovornjak Rogličeve ekipe LottoNL-Jumbo z njegovim mehanikom.

"Učim se. Tudi meni se je zgodilo, da mi kolo ne dela. Vse dejavnike, na katere imam vpliv, skušam izničiti, da gre čim manj stvari narobe. V veselje mi je, da je moj mehanik s tovornjakom tukaj. Upam, da bom uporabljal eno kolo in nič rezervnih," je o tem povedal Roglič.

Zasavec je od julijske dirke po Franciji, ko je bil skupno četrti, dirkal malo, treniral pa ogromno. Prepričan je, da je naredil vse, kar je lahko. "Sem tu, kjer moram biti. To je moje drugo SP. Ne obremenjujem se s tem. Moja glavna skrb je bila, da naredim, kar mi rečejo, treniram, se pripravim. Zaupam v te fante, ki so okrog mene. Vsi skupaj lahko gremo z dvignjeno glavo v borbo," je optimističen Roglič.

Na zahtevni, 258,5-kilometrski trasi s 4670 višinskimi metri bo bržčas odločal zadnji vzpon na Höttinger Höll, ki številnim kolesarjem že dlje časa povzroča precej preglavic. Slovenski adut o zaključku pravi: "Vsi imamo podobne občutke. Enim je težje, drugim lažje. Je zelo težak vzpon, zelo strm. Bo kot borba za preživetje. Na zadnjem klancu se ne bo veliko zgodilo, ker je zelo strm. Drug drugega bomo težko prehiteli. Ogromno stvari se bo dogajalo prej in tudi po njem, ker je še osem kilometrov do cilja. V teh kilometrih se bodo razdelile medalje."

Roglič je optimističen tudi zaradi sedmerice, ki je ob njem. Vzdušje v slovenski ekipi je odlično, kolesarji se med seboj razumejo in vsi obljubljajo pomoč kapetanu.

"Vsi so dokazali, da so odločni kolesarji. V čast mi je, da sem del te ekipe. Lahko grem z njimi v borbo. Če bomo dali 110 odstotkov, bomo vsi zadovoljni. Ni pomembno, katera številka bo pred imenom. Pomembno je, da damo vsi vse od sebe in si ne bomo ničesar očitali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.