Roglič z največ razlogi za veselje

Foto: Epa primož roglič
Najboljši slovenski kolesar je prevzel skupno vodstvo
Oglej si celoten članek

Ekipa Lotto NL-Jumbo je zmagovalka pete etape kolesarske dirke po Veliki Britaniji, 14-kilometrov dolgega kronometra v Cockermouthu, s čimer je lahko najbolj zadovoljen slovenski as Primož Roglič, ki je prevzel skupno vodstvo.

Nizozemska ekipa, v kateri so bili poleg Rogliča še Maarten Wynants, Neilson Powless, Jos Van Emden, Pasckal Eenkhoorn in Koen Bowman, je bila 16 sekund hitrejša od Quick-Stepa Floorsa, tretje mesto so zasedli kolesarji Katjuše Alpecina, zaostali so 20 sekund.

V skupnem seštevku ima Roglič tri etape pred koncem šest sekund prednosti pred Francozom Julianom Alaphilippom in 16 pred Luksemburžanom Bobom Jungelsom.

Šesta etapa bo zahtevna s ciljem na vzponu, po njej bi že lahko bil znan zmagovalec, zadnji dve etapi bosta namreč povsem ravninski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:16 7. September 2018.

    Kva so jih zmlel ! Da so tako vozili ekipni na Touru , bi bil na stopničkah !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.