Roglič znova odličen, a ...

Foto: Epa Primož Roglič
Slovenski kolesar je obdržal skupno vodstvo na dirki po Romandiji.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je obdržal skupno vodstvo na dirki, a se je njegova prednost kljub temu nekoliko stopila. Kolesar ekipe Jumbo Visma je ciljno črto prečkal kot tretji in s tem prišel do štirih bonus sekund, vendar je etapo dobil Francoz David Gaudu (Groupama FDJ). Ta se je z desetimi bonus sekundami približal Rogliču le na šest sekund zaostanka v skupni razvrstitvi. Drugo mesto je v etapi zasedel Portugalec Rui Costa (UAE Emirates). 

Razgibana etapa s startom in ciljem v Romontu je bila vse prej kot lahka. Po slabih 40 kilometrih se je spredaj znašlo sedem kolesarjev, med njimi tudi zmagovalec torkovega prologa Jan Tratnik. Jumbo-Visma je skrbela, da se ubežniki niso preveč oddaljili, ko so jih kakšnih 17 kilometrov pred ciljem ujeli, so bili na čelu glavnine že kolesarji ekipe EF Education First. Ti so pripravljali teren za svojega glavnega moža Kanadčana Michaela Woodsa in glavnino močno raztegnili.

Še preostale kolesarje je razredčil padec na zadnjem zavoju pred zaključnim vzponom. Ta je suvereno pripadel Gauduju, najboljšemu mlademu kolesarju dirke po Romandiji, ki je imel dovolj časa, da je zmagoslavno dvignil roke v znak slavja po sprintu. Roglič se je znova izkazal z zaključnim pospeševanjem, ko je v zadnjih nekaj deset metrih prehitel kar nekaj tekmecev.

"Cel dan sem se počutil res dobro. V zaključku so fantje opravili izjemno delo in me pripeljali v dober položaj. Na začetku vzpona sem bil povsem spredaj, počutil sem se močnega. Iz zavoja sem šel na vso moč. Pogledal sem naokrog in si rekel: 'Grem do ciljne črte'," je na cilju dan opisal Gaudu.

Simon Špilak (Katjuša-Alpecin) je bil 12., zaostal je tri sekunde. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil 82., zaostal je 5:27 minute. Tratnik (Bahrain-Merida) je končal kot 123., 11:38 minute za Francozom.

Roglič ima po štirih dneh dirkanja zdaj šest sekund prednosti pred Gaudujem in osem pred Costo. Eno mesto je pridobil Špilak, ki na 13. mestu zaostaja 31 sekund. Tratnik je 87., Pibernik 93.

Kolesarje v soboto čaka zahtevna etapa z 10,3 kilometra dolgim zaključnim vzponom na Torgon. Že pred tem bodo opravili s štirimi vzponi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.