Rogliča čaka velik preizkus v boju za rdečo majico

Foto: Epa
Foto: Epa
Pred kolesarji na dirki po Španiji je zahteven gorski test s štirimi kategoriziranimi vzponi.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič se je v soboto po novi zanesljivi predstavi v gorah še nekoliko približal vodstvu v skupnem seštevku na dirki po Španiji. Danes bo imel novo priložnost, da obleče rdečo majico, saj je na sporedu zahtevna 15. etapa od Navalmoral de la Mate do El Barraca (197,5 km).

Enaintridesetletni Kisovčan zaseda tretje mesto v boju za rdečo majico, za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom pa zaostaja 1:36 minute. V sobotni etapi je Roglič pridobil 20 sekund v primerjavi s 26-letnikom iz Storda, za 16 sekund pa se je približal tudi drugouvrščenemu Francozu Guillaumu Martinu, za katerim zaostaja 42 sekund.

V boju z največjimi tekmeci za skupno zmago ima Roglič še naprej 35 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom, Kolumbijec Miguel Angel Lopez pa je v sobotni etapi pridobil štiri sekunde in za dvakratnim zaporednim zmagovalcem Vuelte zaostaja 1:28 minute.

Foto: Epa primož roglič Roglič ima kot olimpijski prvak iz Tokia asa v rokavu predvsem v podobi daljše vožnje na čas v zadnji etapi španske pentlje naslednjo nedeljo. Še pred tem pa bo moral v nadaljevanju dirke opraviti nekaj zahtevnih gorskih testov.

Prvega od teh že danes, ko se bo karavana spopadla s štirimi kategoriziranimi vzponi, ki pa v povprečju niso najbolj strmi. Vseeno pa bi predvsem 20,4 km dolg klanec v poletni pripeki na Puerto de Mijares (5,4 %) okoli 38 km pred ciljem lahko ponudil poligon za napade najboljših pred prostim ponedeljkom.

Nato sledi spust v dolino, nekaj lažne ravnine ter za konec še 8,6 km dolg vzpon (3,8 %) pred krajšim spustom do cilja. Na vrhu, vsega 5,4 km pred koncem 15. etape, se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde.

Kolesarji se bodo s starta podali ob 11.52, v cilju pa najboljše organizatorji pričakujejo okoli 17.30. Tako kot v soboto bi utegnili tudi v nedeljo spremljati dva boja na cesti, če bo glavnina večji skupini ubežnikov dovolila boj za etapno zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.