Rogliča in kolege čaka peklenski vzpon

Foto: Epa
Foto: Epa
Pred kolesarji na dirki po Španiji je ključna 14. etapa.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo v 14. etapi lovil rdečo majico vodilnega od Don Benita do vrha na vzponu Pico Villuercas. Zadnji vzpon v 14. etapi je dolg 14,5 km s povprečnim naklonom 6,2 odstotka, še pred tem pa okoli 70 km pred ciljem najboljše čaka trikilometrski klanec s povprečnim naklonom 14-odstotkov.

Zelo strm vzpon sliši na ime Puerto Collado de Ballesteros, gre pa za 2,8 km dolg vzpon s povprečnim naklonom kar 14 odstotkov. Na določenih mestih se cesta večkrat pokonci postavi z nakloni nad 20 odstotkov, kar obeta zanimivo dirkanje že 70 km pred ciljem etape.

Roglič (Jumbo-Visma) je v kaotičnem petkovem zaključku ciljno črto prečkal kot 25. z 11 sekundami zaostanka. V skupnem seštevku pa je ostal na tretjem mestu. Enaintridesetletni Kisovčan za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom (Intermarche-Wanty-Gobert) še naprej zaostaja 1:56 minute. Drugi je Francoz Guillaume Martin (Cofidis), ki ima 58 sekund zaostanka za Norvežanom.

Glavni trije Rogličevi tekmeci so uvrščeni za njim. Španec Enric Mas zaostaja 2:31 minute, Kolumbijec Miguel Ángel López (oba Movistar) 3:28, Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) pa 3:55 minute. Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je z zaostankom 4:41 na sedmem mestu.

Vuelta Mezgec četrti, Roglič izgubil sekunde proti Bernalu

Od preostalih treh Slovencev na španski pentlji je Jan Polanc zadržal 17. mesto, zaostanek za vodilnim pa znaša 13:37 minute. Luka Mezgec je v petek pridobil eno mesto in je 97. (1:36:49), Jan Tratnik pa je ostal na 138. mestu (2:03:08).

Karavana se bo danes na pot podala ob 13.02, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.