Rogličev direktor razkril, kaj bo Primoževa glavna naloga v prihodnjih letih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Športni direktor Jumbo-Visme je poudaril, da bo največja preizkušnja za ekipo v prihodnji letih najti način, kako premagati Tadeja Pogačarja.
Oglej si celoten članek

Že drugo leto zapored je Jumbo-Visma pred samim začetkom Dirke po Franciji veljala za glavnega favorita za skupno zmago, a se je obakrat morala zadovoljiti z drugim mestom.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Najprej je lansko leto mladi Tadej Pogačar na odločilnem kronometru šokiral svet ter na zadnji možni dan iz rumene majice slekel svojega rojaka in velikega favorita za zmago Primoža Rogliča, medtem ko je po letošnjem Rogličevem odstopu bilo drugo mesto Danca Jonasa Vingegaarda celo zelo lepo presenečnje.

A tudi to ni zadovoljilo vodstvo nizozemske ekipe, ki ob vseh teh neverjetnih uspehih še vedno neuspešno naskakuje svojo prvo zmago na Dirki po Franciji. In športni direktor ekipe Merijn Zeeman se zaveda, da je največja ovira na poti prav izjemni Pogačar. Slednji je še drugo leto zapored dobil dirko vseh dirk in pri komaj 22 letih izgleda kot nekdo, ki bi lahko še leta dominiral na dirki, ki večini ekip pomeni pravi sveti gral kolesarstva.

Foto: Epa Tadej Pogačar

Pri Jumbo-Vismi so se tako odločili, da je njihova glavna naloga v prihodnjih letih prav prva skupna zmaga na Dirki po Franciji, Pogačarja pa nameravajo strmoglaviti predvsem preko Rogliča, ki naj bi v letu 2022 ponovno poveljeval Jumbo-Vismi, v borbi s Pogačarjem pa mu bo najverjetneje družbo delal mladi Vingegaard.

"Prezgodaj je še, da bi dokončno oblikovali Jonasov urnik za prihodnje leto, toda naj bo jasno, da verjamemo vanj, zato smo mu tudi že podaljšali pogodbo ter sestavili program, preko katerega ga bomo še dodatno razvili v poveljnika ekipe. Bil je že kapetan na dirki Coppi e Bartali, prav tako pa je bil kapetan iz sence ob Rogliču na Dirki po Baskiji in še vedno se razvija. Za nas je postal zelo pomembna opcija v borbi za skupni seštevek."

Foto: Profimedia Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar

"Vsako leto naredimo oceno prejšnje sezone, preden skupaj s kolesarji naredimo načrte za novo. Očitno je, da bo Jonas eden izmed naših glavnih vodij v borbi za skupni seštevek v letih, ki prihajajo. Naslednje leto se Tour začne na Danskem, tako da že zdaj vemo, katerega Grand Toura se bo želel udeležiti," je o prihodnosti svojega mladega kolesarja spregovoril Zeeman, preden se je lotil Rogliča in njegovih načrtov za prihajajoče sezone.

"Moramo najti način, kako premagati Pogačarja. To bo največji izziv za nas v prihodnjih letih. Primož je veliki vodja naše ekipe. Na Olimpijskih igrah smo videli, česa je še vedno sposoben, tako da sem 100-odstotno prepričan, da je še vedno njegova največja ambicija osvojiti rumeno majico. Ne dvomim, da se bo želel boriti zanjo v prihajajočih letih," je načrte, ki jih imajo za slovenskega šampiona rezkril Zeeman.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Med vrsticami smo torej lahko razumeli bistvo. Zmage na Vuelti, številnih enotedenskih dirkah in slovitih klasikah so super, toda po mnenju Jumbo-Visme je prišel čas, da Primož osvoji tudi Tour.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.