Rogličev garaški dan na Vuelti

Foto: Epa
Foto: Epa
Na dirki po Španiji bo danes na sporedu najdaljša etapa.
Oglej si celoten članek

Vuelta bo danes postregla z najdaljšo, 231-kilometrsko 15. etapo od Mosa do Puebla de Sanabrie,ki bo vsebovala pet vzponov tretje kategorije, cilj pa bo po spustu z zadnjega.

Še drugi dan zapored se bodo kolesarji spoprijeli s hribovito etapo, v kateri bodo morali opraviti z več kot 4000 višinskimi metri.

Foto: Twitter

Uvodnim 50 kilometrom po razmeroma ravni trasi bodo sledili trije zaporedni vzponi, najtežji na Alto de Furriolo bo dolg sedem kilometrov s povprečnim naklonom sedem odstotkov.

Po 30 km ravninskega dela sledi vzpon Alto de Fumaces (12km/pov. naklon 4,7%). V zaključku se bodo kolesarji povzpeli še na Alto de Padornelo, od koder se bodo spustili v cilj.

Razgibana trasa je idealna priložnost za ubežnike, vendar je vprašanje, če bo kdo uspel presenetiti vodilnega Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki v skupnem seštevku brani 39 sekund prednosti pred Richardom Carapazom (Ineos).

Foto: Twitter

Vzponi 15. etape dirke po Španiji:

Alto de San Amaro
Višina: 430 m
Kategorija: 3
Dolžina: 6 km
Povprečen naklon: 6,2%

Alto de Carcedo
Višina: 765 m
Kategorija: 3
Dolžina: 6,5 km
Povprečen naklon: 3,6%

Alto do Furriolo
Višina: 852 m
Kategorija: 3
Dolžina: 5,1 km
Povprečen naklon: 7%

Alto de Fumaces
Višina: 880 m
Kategorija: 3
Dolžina: 11 km
Povprečen naklon: 4,5%

Alto de Padornelo
Višina: 1310 m
Kategorija: 3
Dožina: 6,5 km
Povprečen naklon: 3,5%

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.