Rogličev kolega do druge zmage v karieri, prve po treh letih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bouwman zmagovalec sedme etape Gira.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar ekipe Jumbo-Visme, Koen Bouwman, je zmagovalec sedme, prve prave gorske etape letošnje kolesarske dirke po Italiji. Nizozemec, ki je na Giru svoji ekipi priboril prvo zmago po treh letih, je v sprintu ubežnikov premagal rojaka Baukeja Mollemo in Italijana Davideja Formola.

Za 28-letnega Nizozemca je to šele druga zmaga v karieri, prvo je zabeležil leta 2017 na dirki Criterium du Dauphine.

Solidno je v etapi od Diamanteja do Potenze, ki je bila dolga 196 kilometrov in je vsebovala štiri gorske cilje, enega prve, dva druge in enega tretje kategorije, kolesaril tudi edini slovenski kolesar Domen Novak (Bahrain Victorious), na cilj je prišel med prvimi v glavnini. Ta je zaostala dve minuti in 59 sekund, zasedel pa je 20. mesto.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Španec Juan Lopez (Trek-Segafredo), ki ima 38 sekund prednosti pred Nemcem Lennardom Kämno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.