Rogličev moštveni kolega in prijatelj prisiljen v predčasno upokojitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemški kolesar se je moral pri 34 letih odločiti za nepričakovano upokojitev, potem ko ni uspel najti novega moštva.
Oglej si celoten članek

Kolesar najvišjega nivoja Christoph Pfingsten je naznanil, da je prisiljen predčasno končati svojo kariero, potem ko si ni uspel zagotoviti moštva za sezono 2022. Nemcu je namreč potekla pogodba z Jumbo-Vismo, obenem pa si ni uspel najti zadovoljive ponudbe pri kateri izmed drugih ekip.

To je že druga presenetljiva upokojitev katerega izmed znanih nemških kolesarjev v zadnjem času, potem ko je iz enakega razloga moral kariero končati tudi kar deset let mlajši Martin Salmon, ki si po epizodi pri ekipi DSM ni uspel privoziti sedeža pri nobeni izmed največjih ekip za prihodnjo sezono. Pri vsega 24 letih se je tako odločil za šokantno potezo.

Foto: Profimedia Christoph Pfingsten

A kljub temu, da je Pfingsten kar deset let starejši, je tudi njegova usoda presentljiva, saj je imel namen in željo voziti še kar nekaj let, a za izjemno vsestranskega kolesarja, ki je nekdaj tekmoval tudi v ciklokrosu, pred prihodom k Jumbo-Vismi pa je na najvišji ravni vozil še za Boro-Hansgrohe, preprosto ni bilo zanimanja.

Čeprav je bil precej razočaran nad dejstvom, da je moral kolo prej kot pričakovano postaviti v kot, z zadovoljstvom gleda na svojo kariero ter vse svoje dosežke. Še posebej se rad spominja državnega naslova v ciklokrosu iz leta 2012 ter četrtega mesta na eni izmed etap Gira leta 2018.

"Danes je dan, katerega se bojijo skorajda vsi športniki s tekmovalnim duhom. Prišel je namreč čas slovesa. Po 25 letih tekmovanj je prišel konec in z enim očesom se smejim, medtem ko iz drugega jočem. Jočem, ker si nisem želel odnehati, toda na žalost zaradi različnih razlogov nisem uspel dobiti nobene nove pogodbe. A hkrati smejim, ker se lahko ozrem na vse velike trenutke."

"Najprej ter predvsem bi se rad zahvalil svoji ženi Gini, ki mi je ves čas stala ob strani, kot tudi svoji celotni družini, sorodnikom, znancem, sopotnikom, sponzorjem ter vsem, ki sem jim pozabil reči HVALA VAM. Vsem, ki ste imeli del pri tem, da sem se lahko vsa ta leta ukvarjal s svojim športom. Tako sem lahko potoval v dežele, ki jih sicer tekom normalnega življenja ne bi nikoli videl, obenem pa sem lahko spoznal posebne ljudi s celotnega sveta ter poizkusil številne hrane in pijače," je svojo kolesarsko izkušnjo opisal Pfingsten.

Foto: Profimedia Christoph Pfingsten

Za konec je še poudaril, da morda res več ne bo tekmoval, a to še ne pomeni, da se umika iz športa: "Oče je vedno govoril, da ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Kdo ve, kam me bo odneslo? Morda bom na nek način ostal v športu. Do takrat pa vam želim srečno novo leto ter ostanite na tekočem z vsem, kar bom kmalu objavil."

Pfingsten je sicer za Jumbo-Vismo našega Primoža Rogliča nastopal zadnji dve leti, ko ga ekipa ni poslala na nobeno izmed velikih tritedenskih dirk skupaj s Primožem (udeležil se je enega Gira), a je zato letos Rogliču pomagal do skupne zmage na Dirki po Baskiji ter drugega mesta na Valonski puščici in trinajstega na dirki Liege-Bastogne-Liege.

Foto: Profimedia Christoph Pfingsten

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:19 5. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.